Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
OK GORICA UVJERLJIVO SVLADALA BIVŠEG SUPERLIGAŠA
OK GORICA UVJERLJIVO SVLADALA BIVŠEG SUPERLIGAŠA
 

U drugom kolu 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, s gostovanja u Karlovcu, kod istoimenog domaćina, Goričani su se vratili s nova tri boda zahvaljujući pobjedi od 3:0 (25:7, 25:20, 25:8).

Dugo godina se u Karlovcu igrala prvoligaška odbojka, no zbog mijenjana formata natjecanja, u godinama dok je OK Gorica predstavljala određenu silu u najvišem rangu nacionalnog natjecanja, Karlovčani i Goričani nisu odigrali niti jednu službenu utakmicu. 

Više pročitajte ovdje

Ironijom sudbine, konačno su i ova dva kluba odigrala službenu utakmicu, no ne u najvišem rangu, već u drugoligaškom društvu. Sudbinu koju je OK Gorica proživjela prošle, Karlovčani su doživjeli ove godine te su zbog, razloga nevezanih uz sport i rezultate na terenu, bili prisiljeni odustati od natjecanja s najboljim klubovima u Hrvatskoj. Zasada se u tom prijelazu u niži rang, bolje snalaze Goričani koji su, prošle godine osvojili Drugu ligu, a i ove sezone, usprkos odlasku važnih igrača, imaju konkurentnu momčad. S druge strane, Karlovac je napustio veliki broj igrača, te sada prvu momčad pretežito čine igrači juniorskog uzrasta. Ovu razliku pokazuje i konačan rezultat, no u mladoj momčadi Karlovca postoji veliki potencijal i potrebno je samo nastaviti s kvalitetnim radom.

Imajući na umu stanje u Karlovcu, Goričani su u ovoj utakmici priliku dali dvojici mlađih igrača. David Petar Buđak već ima iskustva u seniorskoj momčadi, no u ovom susretu je igrao na odgovornom mjestu korektora i vrlo dobro odradio taj posao. Drugi mladić u prvoj postavi Goričana bio je Matija Klasnić, učenik osmog razreda OŠ Slavka Kolara Kravarsko, koji je odigrao poziciju libera. Iako je bilo sitnijih pogrešaka u njegovoj igri, opći dojam je kako će,  uz daljnji rad, bez problema prestići i neke starije kolege. Ostatak momčadi činili su nesuđeni bugarski zet Luka Humski, koji je igrao na poziciji tehničara, Vedran Vukić koji je bio srednji bloker, te Snježan Prevolnik, Mateej Bičvić i Dario Rukavina, koji su se kroz tri seta izmjenjivali na poziciji primača-pucača, odnosno srednjeg blokera. Priliku s klupe čekao je bivši mlađi kadet Ivan Šulc.

Pobjednik susreta nije bio upitan tijekom cijele utakmice. Treba izdvojiti rapsodiju na servisu Buđaka, koji je u prvom setu imao seriju od 13 uzastopnih servisa, od čega su bila dva as servisa. U drugom setu, gosti se malo opuštaju i na tehnički time-out odlaze s poenom zaostatka, ali onda u nastavku utakmice pojačavaju tempo. U trećem setu, uz Buđaka, na servisu je bio odličan i Vukić i tu je priči kraj. Bilo je ovo dobro iskustvo za mlade Karlovčane, koji će bez sumnje napredovati kako sezona bude odmicala.

Goričani su u miks zonu poslali mladog Matiju Klasnića, evo i njegove izjave: "Jako sam sretan zbog pobjede. Bio sam malo nervozan na početku, no dečki su mi pomogli da trema prođe. Vjerujem da mogu još puno bolje odigrati i nastojati ću to kroz treninge i pokazati. Odbojku sam počeo trenirati kod profesora Matije Ribića, a od polovice prošle sezone sam došao u OK Goricu i ne sumnjam kako ću napredovati u dodatnom radu u klubu."

 

23. 10. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 24. studenog 2017., 20,43