Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
NOVA POBJEDA OK GORICE
NOVA POBJEDA OK GORICE
 

Protekli vikend bio je dosta zahtjevan za OK Goricu. Najprije su u subotu seniori odigrali prvenstvenu utakmicu protiv OK Siska II, koji čine juniorski igrači istoimenog kluba, a zatim su u nedjelju juniori OK Gorice nastupili na juniorskom prvenstvu regije centar, koje je održano, u Nedelišću.

Više pročitajte ovdje

Znajući kako igraju protiv perspektivne, ali ipak juniorske momčadi OK Siska II, seniorski sastav Goričana u utakmicu svjesno kreće s dva mlada igrača, Domagojem Ivkovićem na poziciji tehničara i Matijom Klasnićem, na poziciji srednjeg blokera. Ostatak prve postave činili su drugi srednji bloker, Ivan Vrpoljac, dijagonala Damjan Šprem, a primački par činili su Mateej Bičvić i Josip Huljev, koji ove sezone nisu igrali zajedno. Na klupi su tako ostali Luka Humski, Vedran Vukić, Dario Rukavina, David Petar Buđak i Neno Hazer.

Utakmica nije krenula prema željama Goričana, čiji je cilj bio napraviti što veću razliku kako bi u igru mogla ući i preostala dva juniora s klupe te steći neprocjenjivo iskustvo. Bilo je dosta problema s prijemom, koji je automatski sa sobom vukao i lošiji napad. Mlada protivnička momčad je znala iskoristiti svaku pogrešku domaćina, i iznenađujuće osvojila prvi set. Iako ih se ne može kriviti za slabu igru Goričana u prvom setu, na kraju su ipak cijenu platili Ivković i Klasnić, na čija mjesta u drugom setu ulaze Humski, odnosno Vukić. Igra domaćih odmah postaje stabilnija, i to se vidi po rezultatu. Treba primijetiti kako Siščani ne odustaju od svoje dobre igre iako protiv sebe imaju znatno iskusniju momčad. Dosta dobro se drže u drugom i trećem setu, koji na kraju odlaze na stranu domaćina. U četvrtom setu, umjesto gripoznog Huljeva u igru ulazi Rukavina, a krajem set na servis ulazi i mladi Hazer. Razina igre Siščana opada u četvrtom setu i to je bilo dovoljno da Goričani naprave značajnu rezultatsku prednost. Uz malo muke, tri boda ipak ostaju u Velikoj Gorici.

Nedjelja je ipak bila rezultatski neuspješna za OK Goricu. Juniori Goričana, pod vodstvom novog trenera Daria Rukavine, nastup na juniorskom prvenstvu regije centar završili su bez pobjede u dvije utakmice. Za mlade odbojkaše OK Gorice nastupili su: David Petar Buđak, Domagoj Ivković, Robert Strnić, Neno Hazer, Matija Klasnić i Tomo Dumić. Za komentar juniorskog nastupa zamolili smo trenera Rukavinu: "Teško je biti zadovoljan nakon dva poraza iz dvije utakmice, no ne mislim kako smo bili najlošija momčad na turniru. Dvije su momčadi iz naše skupine, OK Croatia i OK Sisak, na kraju bile među prve tri momčadi u ukupnom poretku, pa se može reći kako nas ždrijeb baš i nije mazio. Protiv OK Croatije nismo imali nikakve šanse, no možemo žaliti zbog poraza protiv Karlovca, za koji smatram da smo mogli puno bolje odigrati odlučujući treći set. Vidio sam na kojim dijelovima igre moramo poraditi i nadam se da će dečki prihvatiti moje savjete. Oni su svi ipak kadetski uzrast i nama je glavni cilj što spremniji odigrati nadolazeće kadetsko prvenstvo."

OK GORICA – OK SISAK II 3:1 (22:25, 25:21, 25:22, 25:16)


FOTOALBUM
6. 12. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 12. prosinca 2017., 11,00