Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
Održan sastanak povjerenika odbojkaških regija i predsjednika stručnih komisija
Održan sastanak povjerenika odbojkaških regija i predsjednika stručnih komisija
NA NAJMLAĐIMA – ODBOJKA OSTAJE  

Niz zanimljivih prijedloga i usmjerenja promišljan je u petak, 12.2.2016. na sastanku povjerenika odbojkaških regija i predsjednika stručnih komisija HOS-a kojim je predsjedavao Zdeslav Barač, predsjednik HOS-a.

Predloženo će biti upućeno na razmatranje Natjecateljskoj komisiji te po filtraciji i verifkaciji Natjecateljske komisije Izvršnom odboru HOS-a na konačno razmatranje i prihvaćanje.

Više pročitajte ovdje. 

Više pogledajte ovdje.

Pri svakom prvoligaškom klubu

Tako se, između ostalog, predlaže da se nastavi otvoreno državno prvenstvo za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje (mini odbojka).
Kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja Hrvatska bi se podijelila u pet regija  – Centar, Istok, Zapad, Jug i Grad Zagreb u okviru kojih bi trebalo nastupiti 20 ženskih i 15 muških klubova.
Kadeti i kadetkinje trebali bi se natjecati u četiri skupine iz 4 regije na način da u završnici bude 16 plasiranih klubova.
I dalje valja inzisirati da mlađi kadeti i mlađe kadetkinje budu pri svakom prvoligaškom klubu, te da sudjeluju na županijskim, regionalnim i nacionalnom natjecanjima.
Kod juniora i juniorki po dvije prvoplasirane ekipe idu u završnicu što će dati po osam muških i ženskih ekipa.

Topusko pobudilo interes

Što se kampova za mlađe dobne skupine tiče, vlada značajno zanimanje za Nacionalni odbojkaški kamp u Topuskom od 18. do 26.6.2016. Kapaciteta ima dovoljno budući da su na raspolaganju tri dvorane i otvorena igrališta. Nastojat će se u trenažni proces uključiti i pojedine raspoložive seniorske igračice i igrače.

I dalje će se nastojati razvijati i dorađivati projekt razvoja odbojke posebice u muškoj kategoriji koja je deficitarna.

Nužno je krenuti od najmlađih kategorija pa je poučan riječki primjer gdje se krenulo sa upoznavanjem sa odbojkom već od prvih i drugih razreda osnovne škole.

Sve ideje i zamisli postupno će se ugrađivati u Nacionalni plan razvoja odbojke, te pojedine faze za pojedine dobne kategorije posebno brandirati kako bi se privukla pažnja i dobila konkretna podrška značajnih sponzora.

 

15. 2. 2016.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 11. prosinca 2017., 14,42