Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
ANTE BAKOVIĆ: NAŠE MLADE ODBOJKAŠICE BITI ĆE USKORO VELIKA HRVATSKA SPORTSKA PRIČA
ANTE BAKOVIĆ: NAŠE MLADE ODBOJKAŠICE BITI ĆE USKORO VELIKA HRVATSKA SPORTSKA PRIČA
Nakon 36-satnog putovanja iz Nuequena u Argentini, preko Buenos Airesa, Sao Paola i Istanbula, hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u Almaty u Argentini gdje se igra drugi krug iz serije turnira World Grand Prix druge skupine. Nakon što je u prvom krugu u Neuquenu izgubila protiv Posljske i Kanade te pobijedila domaćina Argentinu, zauzevši tako treće mjesto u skupini, u Almatyu ju očekuju reprezentacije Njemačke, Kolumbije i domaćina Kazahstana. 

Već u petak, dok se još sasvim sigurno neće oporaviti od teškog dvodnevnog putovnja, hrvatske reprezentativke u 10:10 po hrvatskom vremenu, očekuje susret protiv ekipe Kolumbije. U subotu u isto vrijeme igrati će protiv Njemačke te u nedjelju u 13:10 protiv domaćina Kazahstana. Nakon toga hrvatske igračice vraćaju se u Hrvatsku gdje će u Varaždinu od 21. do 23. srpnja igrati završni krug turnira protiv Argentine, Bugarske i Portorika.

Više pročitajte ovdje


Dolazak Samante Fabris veliko ohrabrenje

Najvažnija vijest stigla je utorak iz Istanbula: tamo se hrvatskoj reprezentaciji priključila njena kapetanica Samanta Fabris. Čim se oporavila od povrede i operacije koljena, Fabris se odmah odlučila staviti na raspolaganje izborniku Miroslavu Aksentijeviću te tako pomoći u završnici našim mladim reprezentativkama. Premda se provodi postupno plansko podmlađivanje reprezentacije, zbog brojnih ozljeda i drugih obveza, reprezentacija je uoči početka Grand Prixa ostala praktički bez cijele prve momčadi. Morale su otkazati Mia Jerkov, Katarina Barun Šušnjar, Ana Grbac, Ivana Miloš Prokopić, Karla Klarić, Beta Dumačić, a kako su se prije toga od igranja u reprezentaciji oprostile Mira Topić i Maja Poljak, tako je mlada reprezentacija morala otputovati u Argentinu bez i jedne iskusnije igračice. A to je pogubno na tako zahtjevnim turnirima. Zbog toga je dolazak Samante Fabris od velika pomoći i ohrabrenja za naše djevojke koje će pod vodstvom svoje kapetanice zasigurno zaigrati bolje i sigurnije.

Svaki dan vidi se napredak

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, koji vodi reprezentaciju na turneji, izjavio je kako se pokazalo ispravnom odlukom da na turneju krene sasvim mlada reprezentacija.

-Povukli smo odličan potez jer sam siguran da će tim mladim djevojkama, kao i reprezentaciji i Savezu, mukotrpan rad donijeti uskoro nagradu u vidu vrhunskih rezultata. Ulažemo značajna sredstva u našu žensku selekciju jer to doživljavamo kao investiciju u projekt koji će se svima, igračicama i hrvatskoj odbojci, odužiti sjajnim igrama i rezultatima u skoroj budućnosti. Te su djevojke sve iznenadile igrom, zalaganjem i ponašanjem te su pokazale da zaslužuju da im se pokloni maksimalna pozornost i uvjeti. Znate, nije lako u kratkom vremenu prevaliti dvadesetaka tisuća kilometara i odigrati devet teških utakmica. To je veliki izazov i za punu iskusnije ekipe, a kamoli ne za naše djevojke. No, samo se tako može steći neophodno iskustvo. Ponavljam, vrlo sam zadovoljan našom reprezentacijom, a to što su se tijekom igre potkradale pogreške posljedica je njihove mladosti i neiskustva. Uostalom, i puno starije reprezentacije griješe, pa je normalno da se to događa i nama, koji imamo najmlađu momčad. Veseli me što djevojke sa svakim treningom i utakmicom uočljivo unapreduju pa sam već sada siguran da će one biti uskoro velika priča hrvatskog sporta”. 

13. 7. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 22. studenog 2017., 23,49