HRVATSKA

HRVATSKA ŽENSKA REPREZENTACIJA U17 OSVOJILA 13. EUROPEAN GLOBAL CHALLENGE

15. 7. 2017.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Hrvatska ženska reprezentacija U17 osvojila je 13. EUROPEAN GLOBAL CHALLENGE, koji se od 11. - 14. srpnja odigravao u Puli. Naša reprezentacija U17 predvođena izbornikom Igorom Lovrinovom u finalu turnira pobjedila je ekipu NKB Maribor 3:1 .

Više pročitajte ovdje

 

Cilj ovog turnira je da se igraju utakmice između ekipa s dva kontinenta Europe i Amerike. Tako su uz Hrvatsku reprezentaciju U17 na turniru nastupile ekipe iz Italije, Slovenije, Češke i Amerike.

Hrvatska reprezentacija U17 osvojila je i dvije pojedinačne nagrade. U svakoj ekipi birala se najbolja igračica, a MVP nagradu igračice ekipe osvojila je Iva Pažin, dok je MVP cijelog turnira po izboru trenera osvojila Nika Jularić.

Nakon finalne utakmice izbornik Lovrinov nije krio zadovoljstvo:

-Htio bih se zahvaliti gradu Puli na domaćinstvu i svima koji su bili uključeni u organizaciju 13. European Global Challenga. Sretan sam što su djevojke dale sve od sebe na terenu, pokazale dobru igru i borile se za svaki poen. Ovaj turnir zasigurno je jedno iskustvo više za mlade igračice, imale su priliku igrati protiv ekipa iz Amerike i Europe. U reprezentaciji imamo kvalitetnih igračica, dobar timski duh i uz kvalitetan rad i ulaganje mislim da će brzo neke od njih zaigrati u našoj seniorskoj reprezentaciji.

Za Hrvatsku reprezentaciju U17 nastupile su:

Lea Deak, Petra Kovač, Mateja Kljaić, Orsula Štaka, Ana Matić, Iva Pažin, Josipa Marković, Magdalena Jurič, Nika Jularić, Mia Bilušić, Marta Cvitković, Lucijana Kraljević.

Put Hrvatske do osvajanja turnira:

Cro-Usa NY 3-0

Cro- Slovenija 3-0

Cro- Modena Italija 3-0

Cro- USA WC 3-0

Polufinale: Cro- Slovenija 3-2

Finale: Cro-NKB Maribor 3:1

 

 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se