Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
PRVI ODBOJKAŠKI KAMP U ČAPLJINI
PRVI ODBOJKAŠKI KAMP U ČAPLJINI
U Čapljini se po prvi put od 25.- 29. srpnja održava odbojkaški kamp za mlade, čiji su organizatori Hrvatski odbojkaški klub „Čapljina“ i Hrvatski akademski odbojkaški klub „Mladost“. Sto pedeset odbojkašica uzrasta 1998. godište i mlađe imat će priliku trenirati s poznatim svjetskim odbojkaškim trenerima Ljubomirom Travicom i Vladimirom Bracom Jankovićem, kojima će se još pridružiti izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Miroslav Aksentijević i Igor Lovrinov izbornik hrvatske ženske reprezentacije U16 i U17.

Naglasak kampa u Čapljini je rad na tehnici, taktici i uigravanju, a sudionici kampa na raspolaganju imaju i kondicijske programe i testiranja, mjerenja te zabavno-edukativni program.

Više pročitajte ovdje

Svoje oduševljenje kampom ne krije ni jedan od najvećih svjetskih odbojkaških stručnjaka Vladimir Braco Janković:

''Ovdje sam bio i prije deset godina kada sam radio s mladima, pa mi je drago što sam opet tu. Došao sam u Čapljinu zajedno s Travicom da vidim jednu dobru ideju organizatora i domaćina da se kamp održi za vrijeme ljeta, kada djeca nemaju obaveze u školama i kada mogu dobiti dodatnu tehniku i znanje iz odbojke, koje će im pomoći prilikom odlaska u seniorske ekipe i reprezentativne selekcije. Oduševljen sam ovime što vidim, i naglašavam kako i danas vidim da odbojka u Čapljini i generalno u Hercegovini napreduje ogromnim korakom. Čapljina je imala uvijek izvrsne igrače koji su odlazili u najjače klubove širom Europe, poput Ilijane Dugandžić, Ivana Rajiča, Božane Butigan i Jelene Šunjić. Ja sam siguran da će klub nastaviti dugogodišnju tradiciju i siguran sam da će iz Čapljine uskoro doći nova imena koja će obilježiti svjetsku odbojku, kao što je Božana Butigan koja je proteklih mjeseci odigrala izvanredno u hrvatskoj reprezentaciji na čemu joj čestitam, i podvlačim da je to prije svega velika zasluga ovoga kluba, a mladima poručujem da im Božana bude uzor'', rekao je Vladimir Braco Janković.

U ulozi trenerice i domaćina je Ilijana Duganžić, rođena Čapljinka, jedno od najvećih svjetskih odbojkaških imena svoje generacije, danas trenerica HOK ''Čapljina'' i izbornica ženske juniorske odbojkaške reprezentacije BiH.

''Održavanje ovog kampa u organizaciji našeg kluba zasigurno je vrhunac rada i djelovanja HOK „Čapljina“ u višegodišnjem djelovanju kuba. Čast mi je biti dio jedne velike priče koja je na jednom mjestu okupila najveća i najvažnija trenerska imena svjetske odbojke, i sigurna sam da će Travica i Janković odraditi vrhunski posao sa djevojčicama, a i da ćemo mi treneri naučiti puno od njih, odnosno da će nas usmjeriti na pravi put. Ovaj kamp jedan je poticaj mladim djevojkama da se počnu baviti odbojkom, jer od sporta, a posebno od odbojke, mogu dobiti puno u životu'', istaknula je Ilijana Dugandžić.

Kamp će za vrijeme njegovog održavanja posjetiti poznate odbojkašice i odbojkaši, no organizatori kažu da će to biti pravo iznenađenje za sve sudionike kampa. 

25. 7. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 11. prosinca 2017., 14,42