HRVATSKA

PRVI ODBOJKAŠKI KAMP U ČAPLJINI

25. 7. 2017.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

U Čapljini se po prvi put od 25.- 29. srpnja održava odbojkaški kamp za mlade, čiji su organizatori Hrvatski odbojkaški klub „Čapljina“ i Hrvatski akademski odbojkaški klub „Mladost“. Sto pedeset odbojkašica uzrasta 1998. godište i mlađe imat će priliku trenirati s poznatim svjetskim odbojkaškim trenerima Ljubomirom Travicom i Vladimirom Bracom Jankovićem, kojima će se još pridružiti izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Miroslav Aksentijević i Igor Lovrinov izbornik hrvatske ženske reprezentacije U16 i U17.

Naglasak kampa u Čapljini je rad na tehnici, taktici i uigravanju, a sudionici kampa na raspolaganju imaju i kondicijske programe i testiranja, mjerenja te zabavno-edukativni program.

Više pročitajte ovdje

Svoje oduševljenje kampom ne krije ni jedan od najvećih svjetskih odbojkaških stručnjaka Vladimir Braco Janković:

''Ovdje sam bio i prije deset godina kada sam radio s mladima, pa mi je drago što sam opet tu. Došao sam u Čapljinu zajedno s Travicom da vidim jednu dobru ideju organizatora i domaćina da se kamp održi za vrijeme ljeta, kada djeca nemaju obaveze u školama i kada mogu dobiti dodatnu tehniku i znanje iz odbojke, koje će im pomoći prilikom odlaska u seniorske ekipe i reprezentativne selekcije. Oduševljen sam ovime što vidim, i naglašavam kako i danas vidim da odbojka u Čapljini i generalno u Hercegovini napreduje ogromnim korakom. Čapljina je imala uvijek izvrsne igrače koji su odlazili u najjače klubove širom Europe, poput Ilijane Dugandžić, Ivana Rajiča, Božane Butigan i Jelene Šunjić. Ja sam siguran da će klub nastaviti dugogodišnju tradiciju i siguran sam da će iz Čapljine uskoro doći nova imena koja će obilježiti svjetsku odbojku, kao što je Božana Butigan koja je proteklih mjeseci odigrala izvanredno u hrvatskoj reprezentaciji na čemu joj čestitam, i podvlačim da je to prije svega velika zasluga ovoga kluba, a mladima poručujem da im Božana bude uzor'', rekao je Vladimir Braco Janković.

U ulozi trenerice i domaćina je Ilijana Duganžić, rođena Čapljinka, jedno od najvećih svjetskih odbojkaških imena svoje generacije, danas trenerica HOK ''Čapljina'' i izbornica ženske juniorske odbojkaške reprezentacije BiH.

''Održavanje ovog kampa u organizaciji našeg kluba zasigurno je vrhunac rada i djelovanja HOK „Čapljina“ u višegodišnjem djelovanju kuba. Čast mi je biti dio jedne velike priče koja je na jednom mjestu okupila najveća i najvažnija trenerska imena svjetske odbojke, i sigurna sam da će Travica i Janković odraditi vrhunski posao sa djevojčicama, a i da ćemo mi treneri naučiti puno od njih, odnosno da će nas usmjeriti na pravi put. Ovaj kamp jedan je poticaj mladim djevojkama da se počnu baviti odbojkom, jer od sporta, a posebno od odbojke, mogu dobiti puno u životu'', istaknula je Ilijana Dugandžić.

Kamp će za vrijeme njegovog održavanja posjetiti poznate odbojkašice i odbojkaši, no organizatori kažu da će to biti pravo iznenađenje za sve sudionike kampa. 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se