Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
ZAVRŠEN TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU – MASTERS IČIĆI OPEN 2017
ZAVRŠEN TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU – MASTERS IČIĆI OPEN 2017
 

Vruće ljeto u Ičićima proteklog vikenda (11.-13.kolovoz) dodatno su zagrijali pogledi na atletska tijela sportaša. Isklesani mišići, znoj, ali i pozitivna, sportska  atmosfera praćena dobrom glazbom usijala je ičićanski pijesak na kojem se igrao Masters Ičići Open.

Četvrto izdanje međunarodnog  turnira u odbojci na pijesku ponovno je okupilo veliki broj ekipa i gledatelja na tribinama koji su imali priliku uživati u vrhunskim igrama atraktivnih domaćih i stranih odbojkaša i odbojkašica, među kojima je bilo i nekih poznatih imena.

Na turniru koji je svrstan u red najjačeg u Hrvatskoj u domaćoj organizaciji ove se godine okupilo 25 muških i devet ženskih ekipa, a nakon kvalifikacija proteklog petka u glavni turnir ušlo je 16 momčadi i osam ženskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Više pročitajte ovdje 

 

- Ove godine, s obzirom na veliki interes za sudjelovanje, povećali smo broj ekipa, sudionika glavnog turnira. Dosad je u glavnom turniru sudjelovalo 12, a ove godine proširili smo na 16 muških ekipa. Zadovoljni smo što je i publika prepoznala kvalitetu mečeva na pijesku te se tijekom čitava dva dana, a posebno u završnici, okupljala i bodrila svoje favorite – rekao je Mladen Đorđević, organizator turnira te predsjednik kluba odbojke na pijesku »Opatija«.

 

Mladen Đorđević već četvrtu godinu uz velike napore uspješno organizira ovaj atraktivni turnir na ičićanskom kupalištu, u nadi da će druge godine imati još bolje uvijete za igru; što znači više pijeska kao i reflektore na glavnom terenu kako bi se utakmice mogle odigravati i u večernjim satima, što bi  igračima i gledateljima  pružilo znatno više ugodnosti.

Ovogodišnje izdanje turnira pripalo je Slovencima, koji su slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji. Po četvrti put turnir je osvojio Daniel Pokeršnik, a svaki put to je učinio s drugim partnerom. Ove godine do slavlja je stigao u paru s Tadejem Boženkom. U finalnom susretu protiv Aleksandra Gavrilova i Marka Plavšića iz Srbije pobijedili su rezultatom 2:0 (21:15, 21:15).

Nina Kontrec i Mojca Pene pobjednice su ženskog dijela turnira. U finalnom meču rezultatom 2:0 (21:19, 21:14) slavile su protiv hrvatskih igračica Sare Radanović i Dine Bečić. U prvom setu vodila se tijesna borba, međutim u drugom setu Slovenke su se odvojile već u ranijoj fazi.

Do trećeg mjesta u ženskoj konkurenciji stigle su Kaja Turk i Elmira Rapnik, a kod muškaraca bronca je pripala Filipu Siliću i domaćinu Ivanu Đorđeviću.

Slast za pobjedom na ičićanskom pijesku bila je i jača zbog podebljanog nagradnog fonda turnira. Sa prošlogodišnjih 20.000 kuna, ove godine nagradni fond podignut je na 25.000 kuna. Uz novčane nagrade najboljima, i ove godine vrijedne nagrade dobila je i publika koja je mogla sudjelovati u zabavnim igrama, a birao se i Mister i Miss ičićanskog Mastersa. Finalne utakmice  praćene su  putem TV prijenosa, a svi susreti turnira prenosili su se uživo putem Interneta što je dodatno podiglo atmosferu oko uzavrelog odbojkaškog terena.

21. 8. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 22. studenog 2017., 23,49