HRVATSKA

ODRŽAN 38. CEV KONGRES U POLJSKOJ

4. 9. 2017.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Prošlog petka u Krakovu pod vodstvom predsjednika Aleksandra Borčića i uz sudjelovanje predsjednika FIVB –a Dr. Ary Graca održan je 38. CEV kongres pod motom „We are one volleyball team“ .

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i direktorica Valentina Bifflin nazočili su kongresu i sudjelovali u programu modernizacije odbojkaških saveza, te ponovnom uspostavljanju Europske komisije za trenere kao i osnivanju Radne skupine CEV sportaša.

Više pročitajte ovdje 

 

Predsjednik CEV –a Aleksandar Borčić na kongresu je objavio domaćine ženskog i muškog Europskog prvenstva 2019. godine. Turska, Poljska, Mađarska i Češka udružuju snage i bit će domaćini ženskog Europskog prvenstava 2019. godine. Francuska, Slovenija, Belgija i Nizozemska bit će domaćini muškog Europskog prvenstva 2019. godine, a turnir će trajati od 13. do 29. rujna 2019. godine.

Na kongresu je objavljena i jedna povijesna najava prvog Europskog prvenstva u odbojci na snijegu. Austrija će biti domaćin turnira, koji se od 22. do 25. ožujka 2018. godine održava u Wagrainu i Flachau. Natjecanje će imati šesnaest ženskih i muških ekipa, koje će se boriti za nagradu od 10000 eura.

Uspostava potpuno priznatog Europskog prvenstva obilježit će još jednu prekretnicu u stalnom razvoju odbojke na snijegu. Igra na snijegu brzo raste na međunarodnoj razini i mnogi se nadaju da će se odbojka na snijegu ubrzo biti predstavljena u programu Zimskih olimpijskih igara.

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng. cookie) da bi se korisnicima prikazao prilagođeni sadržaj te su oni nužni za ispravan rad. Više informacija možete saznati ovdje. Slažem se