Hrvatski odbojkaški savez
NOVOSTI  
 
Amazonke Olimpika otvorile sezonu pobjedom protiv favoriziranih Osječanki
Amazonke Olimpika otvorile sezonu pobjedom protiv favoriziranih Osječanki
 

Subota, 07. listopada 2017. godine u SD Trnsko novi Superligaš Olimpik je pred domaćom publikom pobijedio favoritkinje iz Osijeka, ekipu koja je prošle sezone igrala finale Kupa i osvojila 3.mjesto u ligi.

Amazonke su od početka bez respekta agresivnim servisom i požrtvovnom obranom izluđivale gošće koje nisu mogle staviti loptu na parket. Ipak kako je utakmica odmicala Osijek se počeo dizati u igri i pokazao zašto je među najboljim ekipama u ligi.

Više pročitajte ovdje 

Nakon pobjede u prvom setu i vodstva tijekom cijelog drugog seta ekipe Olimpika, Osijek polako preuzima inicijativu pred kraj drugog seta i cijeli treći set. Međutim fanatična borbenost Amazonki, opet ponajviše zahvaljujući sjajnim servisima, okreću rezultat u trećem setu i vode 2-1. U četvrtom setu Osijek od početka vodi i relativno glatko dobiva taj set i dolazi u priliku da kroz peti set ostvari pobjedu. Domaće igračice se ne predaju i maksimalno koncentrirano i požrtvovno dobivaju odlučujući peti set i osiguravaju Olimpiku dva hvale vrijedna boda. Olimpik zasluženo pobjeđuje i najavljuje da će svakome biti tvrd orah.

-Čestitke curama na pobjedi i Osijeku na dobroj utakmici. Odigrali  smo prvenstveno borbenu utakmicu gdje smo se s dobrom obranom izvlačili i držali konstantno u utakmici svih 5 setova. Doprinos su dale sve igračice što je važno za nas jer nas čeka duga i naporna sezona s puno izazova.- kratko je izjavio Tomislav Đurković trener Amazonki

Sportski direktor Frane Žanić nakon utakmice je izjavio: - Ovo je bila prava ligaška utakmicu, koju smo i na kraju pobijedili. Iznimno sam zadovoljan i sretan sto smo pobjedom otvorili novu sezonu. Pohvalio bi trenera i cure koje odradili vrhunske pripreme i to sad kroz sezonu treba kapitalizirati i nastaviti samo vrijedno trenirati i žrtvovati se kao i do sada, pa će rezultati doći. Pred utakmicu u Kaštelima bilo je važno da cure shvate da mogu protiv svih ekipa ravnopravno igrati i želja mi je da se svi namuče protiv nas bez obzira gdje i s kim igrali.

 

OK OLIMPIK – ŽOK OSIJEK 2:3   ( 25:20, 22:25, 27:25, 22:25, 15:10 )

9. 10. 2017.
Pizzeria Olimpik
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Gala
Izrada i održavanje: Comwear Zagreb
  zadnja promjena: 12. prosinca 2017., 11,00