OstaloDODIJELJENO PRIZNANJE HRVATSKOM ODBOJKAŠKOM SAVEZU

17/11/2018

Na 36. FIVB svjetskom kongresu, koji se održava u Cancunu, Mexico od 15.-16. studenog dodijeljene su nagrade. Hrvatski odbojkaški savez dobio je veliko priznanje za 25 godina uspješne prezentacije odbojke i uspješnog rada našeg saveza.

Nagradu je u ime Hrvatskog odbojkaškog saveza primio predsjednik Ante Baković u pratnji direktorice  Valentine Bifflin.

Prije samog svjetskog kongresa predsjednik FIVB-a  Ary Graca sastao se s lokalnim savezima, kako bi naglasio jedinstvo i vrhunsku globalnu korist u ime odbojke, sporta kojeg svi volimo. „Jako je važno da radimo svi zajedno, kako bi odbojka kao sport rasla. To se ne može dogoditi kada smo u izolaciji; samo dijeleći naše ideje, budemo li istinski dijelili naše iskustvo i naše resurse možemo napraviti odbojku obiteljskim sportom broj jedan u svijetu.“

Na kongresu u Cancunu predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić održao je govor svim nazočnima i ocijenio uspješnima europske odbojkaške događaje u ovoj godini. Naglasio je brojne akcije i programe, budući da CEV radi na modernizaciji sporta i prelaska na slijedeću razinu u smislu svog statusa i vrijednosti. Štoviše, gospodin Boričić naglasio je važnost zajedništva, jedinstva i kohezije unutar europske odbojkaške obitelji, čiji članovi djeluju kao igrači vrlo uspješnog tima.

„Međutim, ovo je tek početak jer imamo mnoge ideje koje bismo željeli provesti. Prošla je godina bila zaista uzbudljiva za europsku odbojku. Čestitamo Italiji i Bugarskoj na zadivljujućem poslu koji su učinili na muškom Svjetskom prvenstvu. Imamo dva svjetska prvaka u Poljskoj i Srbiji, Italija je osvojila srebro sa svojim ženama, dok su Srbija i Nizozemska završile četvrte. Ostvarili smo nevjerojatne rezultate, ali smo i poboljšali naše aktivnosti izvan terena. Promijenili smo oblik naših natjecanja i pružili smo priliku svim 56 nacionalnim savezima da se natječu na najvišoj razini kao što smo učinili kod Lige prvaka, Europske lige i Europskog prvenstva “. – rekao je Boričić.

 

Prije samog svjetskog kongresa predsjednik FIVB-a  dr. S. Ary Graca sastao se s lokalnim savezima, kako bi naglasio jedinstvo i vrhunsku globalnu korist u ime odbojke, sporta kojeg svi volimo. „Jako je važno da radimo svi zajedno, kako bi odbojka kao sport rasla. To se ne može dogoditi kada smo u izolaciji; samo dijeleći naše ideje, budemo li istinski dijelili naše iskustvo i naše resurse možemo napraviti odbojku obiteljskim sportom broj jedan u svijetu.“

Dodijeljeno domaćinstvo muškog SP 2022.

Predsjednik FIVB-a dr. Ary S. Graça  pred gotovo 200 nacionalnih saveza, objavio je da će Rusija biti domaćin svjetskog prvenstva 2022. godine. Mjesto i datumi turnira bit će definirani tijekom sastanka Upravnog odbora FIVB-a sredinom veljače 2019. godine.

Najava za domaćina ženskog svjetskog prvenstva 2022. godine objavit će se uskoro.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

2 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top