HrvatskaMEVZA – HRVATSKE REPREZENTACIJE OKITILE SE MEDALJAMA U SLOVENIJI

30/12/2018

Hrvatske odbojkaške reprezentacije vratile su se iz Slovenije s dvije medalje. Na MEVZA turniru naša ženska U17 reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, dok se muška U18 reprezentacija popela na brončano postolje.

Naše djevojke u finalu su izgubile od reprezentacije Slovenije 3:0 (25:19, 25:19, 25:11).

-„ Čestitam curama i cijelom svom stručnom stožeru na srebrnoj medalji. Mislim da smo na lijep i pošten način prezentirali našu državu i naš savez u ovih tri dana u Mariboru. Dobili smo potvrdu, da ova generacija ima velike mogućnosti i da samo treba nastaviti radit i investirati u njih. Malo ostaje žal za uvjerljivim porazom u finalu, ali mislim da tri utakmice u jednom danu, koje smo igrali dan ranije; ostavilo je traga na curama i svakako da nismo imali kolektivnu pauzu od treninga za vrijeme praznika naša igra bi bila na puno većem nivou. No, ne želim umanjiti zasluženu pobjedu slovenske reprezentacije i čestitam im još jednom. Posebno se zahvaljujem ljudima u savezu na potpori tijekom cijelog turnira i na odličnim uvjetima za rad, koji nam omogućuju kroz cijeli ovaj ciklus.“ – rekao je izbornik Saša Ivanišević.

Naši momci u borbi za broncu pobijedili su reprezentaciju Mađarske 3:2 (21:25, 22:25, 25:18, 26:24, 16:14).

-„ Teška utakmica za treće mjesto s Mađarima. U jučerašnjoj utakmici smo ih pobijedili i znao sam da će danas biti teško motivirati dečke. Upravo smo tako i krenuli u utakmicu. Nakon 1-0 i prosipanja vodstva u drugom setu (17-12) činilo se kako smo svoje odigrali. Gubiti 2:1 i 20:11 u četvrtom setu i pobijediti izgubljenu utakmicu može samo karakterno jaka momčad. Čestitam momcima na iznimno velikoj borbenosti i odličnoj odbojkaškoj predstavi. Hrvatska, samo jako.“ – nakon utakmice izjavio je izbornik Željko Nojić.

HRVATSKA ŽENSKA U17 REPREZENTACIJA: Zorana Brčić, Karla Antunović, Ema Šeremet, Matea Kljaić, Mirta Freund, Natalia Tomić, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Tea Vranković, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Mia Kainz i Lea Ucović. Izbornik Saša Ivanišević, pomoćni treneri Ivana Džamarija i Goran Zec, kondicijski trener Emil Baltić, fizoterapeut Karlo Štimac, scout Vladimir Jolić i stručni tajnik Frane Žanić..

HRVATSKA MUŠKA U18 REPREZENTACIJA: Tino Busak Vidaković, Gabrijel Cvanciger, Ivan Đirlić, Karlo Jakovac, Mario Krivić, Patrik Maruna, Rene Mezak, Luka Perić, Roko Poropat, Trpimir Ramljak, Marko Repek, Jan Šmuc, Antonio Vasko i Lovro Vranješ. Izbornik Željko Nojić, fizoterapeut Karlo Štimac, scout Vladimir Jolić i stručni tajnik Frane Žanić.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top