HrvatskaESTONIJA I HRVATSKA DOMAĆINI FINAL FOUR-A EUROPSKE ZLATNE LIGE

08/03/2019

Europska Zlatna liga imati će svoj vrhunac krajem lipnja s Final Four turnirima, koji će se održati u Tallinnu, Estonija za muškarce i Varaždinu, Hrvatska za žene. Eventualni pobjednici i drugoplasirani na turniru će osigurati sudjelovanje na elitnom 2019. FIVB Challenger Kupu.

Estonija slaviti 100. obljetnicu s najvažnijim odbojkaškim događajem ikada održanim u Baltičkim zemljama, koji će se održati u Saku Suurhall, mjesto s kapacitetom od 7200, u Tallinnu 22.-23. lipnja.

„Estonija nikada nije bila domaćin Final Four-a prije te su igrači i navijači čekali da će se to dogoditi u neko vrijeme. Naši navijači su na najvišoj razini, zadivljujući ljudi, koji nas prate gdje god idemo. Biti će zanimljivo vidjeti kako će momčad igrati pred ovom gomilom ljudi. Ja očekujem da će Saku Suurhall biti puna i pomoći nam uspjeti. Cilj je osvojiti još jedan naslov Zlatne lige i opet otići na drugi Challenger kup.“ –  rekao je estonijski izbornik Gheorghe Cretu podsjećajući na  uspjeh svoje momčadi u prošlogodišnjem natjecanju Zlatne lige i  finala u Karlovy Vary. „To je poznata činjenica da naš savez ima velike organizacijske sposobnosti, pa mi je drago da imamo priliku ugostiti ovaj turnir pokazati kako Estonci njegu i ljubav prema odbojci i svom timu. Organizirati Final Four je i velika čast i priznanje za sav rad, koji je učinjen u posljednjih nekoliko godina. To je svakako bonus. Osim toga, turnir je dar za estonsku odbojku, koja slavi 100. obljetnicu ove godine „, nastavio je.

Hanno Pevkur, predsjednik estonijskog odbojkaškog saveza i CEV potpredsjednik: „Nakon osvajanja Zlatne lige prošle godine, počašćeni smo organizirati turnir ovog ljeta. Tim je nestrpljiv ponoviti uspjeh prethodnih godina i to je velika prilika za naše navijače da uživaju u najvišoj razini odbojke kod kuće. Final Four je veliki dodatak za proslavu 100. rođendana. Dobro došli u Estoniju“.

Veliki međunarodni događaj vraća se u Hrvatsku, ženski Final Four održati će se u Varaždinu 21.-22. lipnja što je najveći odbojkaški događaj u Hrvatskoj nakon EP 2005. godine. Hrvatske odbojkašice osvojile su već tri europska srebra i konstantni su natjecatelj na svim većim europskim odbojkaškim natjecanjima.

Hrvatska će se „zagrijati” uoči Final Foura na domaćem terenu igrajući grupnu fazu utakmica protiv Francuske, Austrije i Mađarske. „Organizacija ovog događaja potvrđuje namjeru i potpunu predanost Hrvatskog odbojkaškog saveza da se dostavi vrhunski sportski događaj za ljubitelje odbojke, partnere i medije podjednako, kako bi se nastavila dobra promociju odbojke u Hrvatskoj”, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković. „Imamo dokazani uspjeh s obzirom na našu sposobnost da garantiramo glatku organizaciju međunarodnih događaja i želimo se zahvaliti CEV-u što su  nam pružili takvu priliku da odbojka u Hrvatskoj i dalje još više raste.”

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top