Domaća natjecanjaODBOJKAŠI ZAGREBAČKE MLADOSTI POBJEDNICI KUPA HRVATSKE

26/04/2019

Odbojkaši Mladosti pobjednici su Kupa Hrvatske, a do trofeja su došli uvjerljivom pobjedom nad Mladost Ribola Kaštela rezultatom 3:0 (25:19, 25:22, 25:12). Mladostaši su ove sezone već osvojili i Prvenstvo hrvatske te su ovom pobjedom, baš kao i Mladostašice, osvojili dvostruku krunu.

‘’Prije svega čestitam mojim igračima na sjajnoj igri i pobjedi. Isto tako, protivniku iz Kaštela čestitam na sportskoj, fer borbi i kvalitetnoj odbojci, koju su pokazali većim dijelom utakmice. Ove sezone smo devet puta igrali s Kaštelima, a od toga smo osam puta pobijedili. Logično je da smo bolji tim i da ćemo nastojati unaprijediti našu igru slijedeće sezone. Ciljevi će nam biti različiti, od ulaska u Ligu prvaka do potvrđivanja ovogodišnjih titula. Sve u svemu, zadovoljan sam, puno se radilo, puno se razgovaralo. Vidljivo je da su neki mlađi igrači znatno napredovali, a imaju još prostora te s njima ćemo još puno raditi kako bi jednog dana bili reprezentativci, koji će nas dostojno predstavljati u svijetu odbojke.’’- izjavio je nakon pobjede trener HAOK Mladost Rade Malević.

HAOK Mladost je najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, a trofej Kupa Hrvatske u njihove riznice dolazi 21. put.

”Finale Kupa došlo je nakon prvenstva, bili smo dosta iscrpljeni, fizički i psihički. Bio sam malo skeptičan hoćemo li biti spremni, a neki su od nas bili pod temperaturom za vrijeme utakmice. Sretan sam što duplu krunu nosimo u Zagreb i što sam MVP Kupa, ali cijela momčad je tu dala doprinos. Ovaj put sam ja dobio nagradu, drugi put će dobiti netko drugi, ali za mene je najbitnije da smo uzeli dupli krunu.” – izjavio je nakon utakmice MVP finala Kupa Marko Sedlaček iz zagrebačke Mladosti.

Mladost i Ribola Kaštela dva su najtrofejnija hrvatska kluba, a zagrebački klub bio je bolji i u finalu prvenstva Hrvatske.

”Čestitam Mladosti na osvojenom Kupu, mislim da smo mi mogli puno bolje odigrati danas. Bili smo blizu na trenutke, ali onda je sreća prešla na njihovu stranu i lako su nas pobijedili. Zadovoljan sam kako smo odradili sezonu, obzirom kako je počela. Još jednom čestitke Mladosti i vidimo se dogodine.” – izjavio je nakon utakmice libero Ribole Hrvoje Pervan.

Pehar pobjednicima Kupa odbojkašima zagrebačke Mladosti predao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, dok je zlatne medalje dodijeli novi izbornik muške seniorske reprezentacije Emanuele Zanini. Medalje za drugo mjesto odbojkašima Mladost Ribola Kaštela podijelila je u ime Saveza Zina Urlić, dok je pehar uručio predsjednik Natjecateljskog odbora Željko Jurčević.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top