ReprezentacijeU IZJEDNAČENOJ UTAKMICI ESTONIJA BOLJA OD HRVATSKE

08/06/2019

Nakon izjednačene i napete utakmice, hrvatski odbojkaši izgubili su od Estonije u susretu Europske zlatne lige. Domaćini su nakon 123 minute igre slavili rezultatom 3:2 (27:29, 17:25, 25:13, 25:21, 15:10). Hrvatska je ovim porazom osvojila jedan bod te trenutno imaju 5 bodova u skupini B, koju uz Estoniju dijele još s Nizozemskom i Španjolskom.

”Danas smo igrali s Estoncima, bila je jako dobra utakmica, ali nažalost smo izgubili. Oni su bili u puno jačem sastavu nego kada smo igrali protiv njih nedavno u Varaždinu. Šteta, bilo je jako atraktivna, ali nema veze. Ovo sada zaboravljamo, idemo dalje, očekuje nas gostovanje kod Španjolske, a u Varaždinu dočekujemo Nizozemsku. Nadam se da će rezultat ići ovaj put na našu stranu, stoga vidimo se u subotu u Varaždinu!” – izjavio je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Ivan Raič.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i pobijedila u prva dva seta. Međutim, u trećem setu domaćini se bude te okreću susret u svoju korist. Unatoč porazu, titula najboljeg igrača susreta pripala je hrvatskom igraču Ivanu Raiču koji je u rezultat ugradio 18 poena.

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj (napustio igru zbog ozljede prsta), Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

Iduća utakmica u Europskoj zlatnoj ligi izabranike Emanuela Zaninija očekuje u srijedu 12. lipnja kada gostuju kod Španjolske. Posljednja utakmica skupine igra se protiv Nizozemske u subotu 15. lipnja, u Areni Varaždin s početkom u 16.30 sati. Ulaz na utakmicu je besplatan, a TV prijenos uživo je na Arena Sport.

Instagram

2 days ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top