HrvatskaHRVATSKA SE VRAĆA IZ ŠPANJOLSKE S TRI BODA U DŽEPU

12/06/2019

U pretposljednjem, petom kolu europske Zlatne lige, naši reprezentativci gostovali su u Alicanteu kod reprezentacije Španjolske, gdje su dočekali priliku za iskupljenje nakon teškog poraza u Varaždinu. Nakon velike borbe u četiri seta “Dabrovi” su upisali vrijednu pobjedu 3:1, te se kući vraćaju s punim plijenom.

Unatoč izostancima povrijeđenih Ivana Mihalja i Frana Peterlina, hrvatski odbojkaši silovito su krenuli u prvi set i osvojili ga rezultatom 25:19.

Da naše reprezentativce čeka težak posao u Španjolskoj pokazalo se i u drugom setu, kada je u velikoj borbi poen za poen, set pripao Španjolcima rezultatom 25:23.

Nastavak susreta donio je isti scenarij, veliku borbu i u trećem setu, no ovoga puta uloge su bile zamijenjene, te je reprezentacija Hrvatske osvojila set rezultatom 30:28.

Nošeni sjajnom igrom iz prethodnog seta, naši su odbojkaši pobjednički krenuli u posljednji set i ostvarili hvalevrijednu pobjedu 3:1, osvajanjem četvtog seta rezultatom 25:20, čime su isprali gorak okus poraza u posljednjem ogledu sa Španjolcima.

Za Hrvatsku su nastupili, predvođeni kapetanom Tsimafei Zhukouskim, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Šarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

U posljednjem kolu Zlatne lige Hrvatska će ugostiti reprezentaciju Nizozemske, u subotu 15. lipnja u Areni Varaždin, te tako zaokružiti premijerni nastup u tom natjecanju.

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 1:3 (19:25, 25:23, 28:30, 20:25)

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top