HrvatskaHRVATSKI ODBOJKAŠI EUROPSKU ZLATNU LIGU ZAVRŠILI POBJEDOM NAD NIZOZEMSKOM

16/06/2019

Hrvatski odbojkaši pobijedili su u Areni Varaždin reprezentaciju Nizozemske u posljednjoj utakmici grupne faze Europske zlatne lige. Pobjeda 3:0 (25:19, 23:23, 25:22) donijela je odbojkašima nova tri boda i time su grupnu fazu završili na drugom mjestu. Unatoč porazu, zbog boljeg međusobnog omjera na Final Four putuje ekipa Nizozemske.

”Mislim da je za pobjedu u ovoj utakmici, posljednoj u ovogodišnjoj Europskoj zlatnoj ligi, najzaslužnija bila motivacija. Naporno smo radili kroz ovih mjesec i pol dana. Dobre je igre bilo, svakako je bilo i loših trenutaka, neke utakmice smo trebali i pobijediti. Ova utakmica dobar je pokazatelj kako smo radili s novim izbornikom i nema ništa bolje od pobjede od Nizozemske 3:0 iako oni idu na Final Four. Iduće godine idemo na prvo mjesto!” – izjavio je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Kruno Nikačević.

Hrvatska je od samog početka dominirala susretom i ekipi Nizozemske nisu pružili puno prilika. Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bili su Filip Šestan s 14 i Ivan Raič s 12 poena.

”Mogu biti jako zadovoljan nakon ovogodišnje Europske zlatne lige. Po bodovima smo prvi, ali zbog novog sustava bodovanja završavamo drugi. Pohvalio bih cijelu ekipu i novog trenera za jako dobar rad i očekujem samo još bolje u nadolazećim akcijama!” – izjavio je nakon utakmice reprezentativac Marko Sedlaček.

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top