OstaloU VARAŽDINU ODRŽAN SREDIŠNJI TRENERSKI SEMINAR ZA PRVOLIGAŠKE TRENERE

26/06/2019

Minulog vikenda, 22. i 23. lipnja u Varaždinu, održan je središnji trenerski seminar za prvoligaške trenere u sezoni 2019/2020. Seminar se održao za vrijeme Final Four-a Zlatne lige CEV-a, a sva predavanja održana su u press i pomoćnoj dvorani Arene Varaždin.

Predsjednik Ante Baković na uvodnom otvaranju seminara srdačno je pozdravio sve prisutne i izrazio optimizam u boljitak hrvatske odbojke s obzirom na broj prisutnih trenera na samom skupu. Također, izvijestio je o aktualnim akcijama saveza vezanih uz edukaciju trenera, te naglasio da će buduće aktivnosti saveza ići u smjeru revitalizacije muške odbojke. Na kraju, utvrdio je, da osim nastupa  i postignutog rezultata muške seniorske reprezentacije u Zlatnoj ligi, trenutačni uspješni rad saveza očituje se u osvajanju drugog mjesta ženske seniorske reprezentacije na Final Four-u Zlatne lige.

Prvog dana seminara, prvo predavanje održali su psiholozi Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek s temom primjene mentalne simulacije u sportu.

Izbornik muške seniorske reprezentacije Emanuele Zanini održao je dva predavanja, prvo s temom mentalne discipline i vještina u fazi “Obrane polja”, te drugo o mogućnostima i prioritetima prijema protiv lelujavog i rotacijskog servisa.

Kondicijski trener ženske ekipe Dinamo Moskva, Damir Kolec, sa svojim petnaestogodišnjim iskustvom rada u odbojci u svojem izlaganju naglasio je i prikazao preventivne vježbe u zagrijavanju za uvodni dio treninga ili utakmice. U tome su mu pomogle svojom demonstracijom Iva Jurišić i Katarina Pavičić, obje igračice seniorske ekipe HAOK Mladost.

Drugi dan seminara, izbornik ženske seniorske reprezentacije Daniele Santarelli, započeo je s jednim teoretskim predavanjem, a nakon toga i praktičnim prikazom s temom Bloka i sa svime što ta faza podrazumijeva prije, za vrijeme i nakon njezinog izvođenja. Demonstratori na praktičnom prikazu bile su igračice hrvatske reprezentacije U18, koje su trenutačno na pripremama u Mariboru.

Potom je, sudac Miroslav Milinović, napravio kratki pregled odbojkaških pravila u periodu od 2017. do 2020. godine s naglaskom uloge trenera u provođenju istih.

Mirjana Milić, docentica s Kineziološkog fakulteta u Splitu, u kraćoj prezentaciji  iznijela je preliminarne podatke nedavno provedene ankete (“Usporedna analiza percepcije trenera o stanju u nacionalnim savezima”) u sklopu projekta BIGG4VB.

Na zadnjem predavanju Vladimir Jolić, statističar i koordinator za sustav “Data Project” u Hrvatskom odbojkaškom savezu, upoznao je trenere s mogućnostima korištenja različitih sustava i alata Data Project-a.

Osim navedenih predavanja svi treneri zaprimili su prigodni poklon s edukativnim materijalima koje je osigurao Hrvatski odbojkaški savez.

Na kraju, završetkom središnjeg trenerskog seminara, najavljeno je održavanje regionalnih seminara u rujnu 2019. godine za trenere nižih liga i mlađih uzrasta.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

6 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top