HrvatskaHRVATSKE ODBOJKAŠICE POBJEDOM OTVORILE FIVB CHALLENGER CUP

27/06/2019

Izvrsne sportske vijesti stižu iz Južne Amerike. Hrvatske odbojkaške reprezentativke pobjedom su otvorile nastup na ovogodišnjem FIVB Challenger kupu, koji se igra u peruanskom gradu Limi. Naše odbojkašice savladale su Peruanke rezultatom 1:3 (23:25, 25:19, 17:25, 29:31) i s tri boda zauzele vrh skupine A.

 

”Otvorili smo turnir pobjedom, to je i bilo najbitnije. Nismo pokazali igru na najboljem nivou, bilo je puno oscilacija i grešaka ali uspjeli smo u drami u četvrtom setu na kraju uzeti set i pobijediti. Tri vrlo bitna boda su tu i sutra se spremamo za Češku!” – izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris koja je s 13 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji.Upravo je Češka pobijedila Hrvatsku u finalu Europske zlatne lige igranom u subotu u Varaždinu, a hrvatski izbornik Daniele Santarelli vjeruje kako im u idućem susretu mogu uzvratiti. ”Sutra nam je vrlo važan meč s timom koji znamo vrlo dobro budući da smo s njima prije nekoliko dana igrali. Njihov stil igre drugačiji je nego od igre Perua ali moramo igrati puno bolje nego u Hrvatskoj kako bismo ih pobijedili!” – dok je hrvatska reprezentativka Ema Strunjak dodala: ”Za Češku smo se dobro spremile i mislim da možemo lako pobijediti. Peru smo mogli pobijediti još lakše, ali imali su domaće navijače i lijepu atmosferu. Ipak, pokazali smo da kada igramo svoju igru možemo pobijediti svakoga, a to očekujem sutra protiv Češke!”

Za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Lea Deak i Karla Klarić

Na Challenger kupu natječe se šest reprezentacija s četiri kontinenta, a samo najbolja će izboriti nastup u Svjetskoj ligi nacija. Susret Češke i Hrvatske igra se 28. lipnja u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

30 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top