Odbojka na pijeskuOKRUNJENI NOVI KRALJEVI I KRALJICE PAŠMANA

07/07/2019

Sara Radanović i Andrea Čanković, te Filip Silić i Ivan Zeljković okrunili su se titulom pobjednika prvog turnira u nizu Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku 2019., na otoku Pašmanu.

U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i Turističke zajednice općine Pašman, od 5. – 7. srpnja 2019., održan je prvi od pet turnira Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nakon prvog dana kvalifikacijskog turnira, formatom dvostruke eliminacije 12 najboljih muških i ženskih parova iz cijele Hrvatske i regije odmjerila su snage na dva terena u mjestima Banj i Pašman.

Muški tandem Silić / Zeljković opravdao je status favorita, osvajanjem prvog mjesta, uz samo jedan izgubljeni set na cijelom turniru. Nakon polufinalne pobjede nad Marinom Jerčićem i Andrejom Štorcem, višestruki prvak Hrvatske u odbojci na pijesku, Filip Silić, i reprezentativac Hrvatske, Ivan Zeljković, porazili su Juricu Skorina i Hrvoja Zeleniku u borbi za prve kraljeve Pašmana.

Brončana medalja pripala je Josipu Pribaniću i Nikoli Ščerbakovu, koji su u dva seta bili bolji od para Jerčić / Štorc.

U ženskoj konkurenciji, Zagrepčanka Sara Radanović i Zadranka Andrea Čanković, zadržale su stopostotan učinak do finalnog ogleda s mladim nadama KOP Žnjan, Splićankama Mirnom i Lunom Bečić. Nakon velike borbe u tri seta, zagrebačko – zadarski par zasluženo je došao do titule pobjednika i naslova kraljica Pašmana na prvom turniru 2019. godine Otvorenog prvenstva Hrvatske.

Treće mjesto osvojile su Lorena Bosnar i Andrea Josić, pobijedivši Eriku Drviš i Dunju Milin u tri seta.

Medalje, pehare i bogate nagrade sponzora, uz ručno izrađene krune od lokalne biljke „Mirta“, najboljim ekipama uručili su načelnik općine Pašman, Krešimir Ćošić te direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza, Valentina Bifflin.

Turnir su, osim odlične tehničke organizacije i gostoprimstva općine Pašman, obilježila  i rekordna 22 prijavljena ženska para.

Nakon Pašmana, prvenstvo Hrvatske se nastavlja u Đakovu (2. – 4. kolovoza), Ičićima (8. – 11. kolovoza), Đurđevcu (23. – 25. kolovoza) te na zagrebačkom Vrapču (6. – 8. rujna).

Ovdje pogledajte raspored natjecanja i ukupan poredak za muškarce, te za žene.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top