HrvatskaZAGREB DOMAĆIN U16 EUROPSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠICE

12/07/2019

Mlade nade europske odbojke okupile su se u Zagrebu i Trstu, povodom drugog po redu Europskog prvenstva za djevojke mlađe od 16 godina, od 13. – 21. srpnja. Jedna skupina Europskog prvenstva igrat će se u dvorani Trnsko, dok se druga skupina igra u talijanskom Trstu. Hrvatska reprezentacija natjecanje otvara u subotu 13. srpnja u 17.30 protiv Francuske, a natjecanje po skupinama traje do 18. srpnja, nakon kojeg ćemo gledati okršaje petoplasiranih i osmoplasiranih reprezentacija u Trnskom.

”Odradili smo duže pripreme, uvjete smo imali odlične ali je šteta što nismo odigrali više kontrolnih utakmica. Ovo je prvo Europsko prvenstvo za to godište i teško je predvidjeti favorita. Možemo pretpostaviti da će u našoj grupi odskakati Rusija ali mislim da smo svi tu negdje, bit će neizvjesna skupina. Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na konkurenciju, ova se generacija okupila prije 10 mjeseci što je manje od drugih reprezentacija ali to neće umanjiti naše želje i trud da napravimo što bolji rezultat!” – prvenstvo je najavio izbornik U16 reprezentacije Miodrag Stojaković.

Uz Hrvatsku, u Zagrebu će nastupati i reprezentacije Finske, Francuske, Njemačke, Rusije i Slovenije. U Trstu će snage odmjeriti branitelji naslova Italija, te reprezentacije Belgije,  Nizozemske, Srbije, Rumunjske i Turske, a talijanski grad bit će domaćin i polufinalnih i finalnih susreta.

”Pripremamo se već doista dugo za Europsko prvenstvo, sada smo zajedno mjesec dana. Osjećam da smo napredovale od početka, a da ne pričam koliko smo se prijateljski zbližile. Bilo je tu i teških trenutaka i ozljeda, ali to je sve dio sport. Veselimo se prvenstvu, dat ćemo sve od sebe i biti ekipa. Sve za jednoga, jedan za sve!” – izjavila je kapetanica U16 reprezentacije Dorja Sulić.  

Predvođeni kapetanicom Dorjom Sulić, boje Hrvatske branit će Tea Bakić, Karla Burđelez, Ana Burilović, Leonarda Inkret, Eva Krišto, Aurora Papac, Ana Petriško, Matea Smoljan, Mara Štiglić, Korina Topić i Ena Zajec.

Dođite u Trnsko i podržite naše mlade odbojkašice, ulaz na sve utakmice je besplatan.

Raspored utakmica (Hrvatska): 

HRVATSKA – FRANCUSKA 13. srpnja, 17:30 sati

FINSKA-HRVATSKA, 14. srpnja, 17:30 sati

HRVATSKA-SLOVENIJA, 15. srpnja, 17:30 sati

NJEMAČKA- HRVATSKA, 17. srpnja, 17:30 sati

HRVATSKA-RUSIJA, 18. srpnja, 17:30 sati

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top