ReprezentacijeHRVATSKA U16 REPREZENTACIJA ZAVRŠILA NASTUP NA U16 EUROPSKOM PRVENSTVU ZA ODBOJKAŠICE

18/07/2019

Najmlađa reprezentacija Hrvatske, u svom prvom službenom okupljanju, završila je nastup u grupnoj fazi U16 Europskog prvenstva u Zagrebu, na 9. mjestu.

U skupini sa reprezentacijama Finske, Francuske, Njemačke, Slovenije i Rusije, mlade hrvatske odbojkašice upisale su 4 poraza i 1 pobjedu, čime su završile na pretposljednjem mjestu skupine, ispred Finske.

Plasman u polufinale u talijanskom Trstu izborile su ekipe Rusije i Slovenije, dok su reprezentacije Francuske i Njemačke ušle u doigravanje od 5. do 8. mjesta s ekipama Nizozemske i Srbije.

Pod vodstvom izbornika Miodraga Stojakovića i njegovog stručnog stožera, reprezentacija Hrvatske otvorila je natjecanje tijesnim porazom od Francuske. U borbi od pet setova, Francuskinje su nadjačale naše snage rezultatom 3-2, unatoč vodstvu Hrvatske od 2-1.

U 2. kolu naše su reprezentativke savladale Finsku, te na krilima raspoloženih Mare Štiglić i Ane Burilović, upisale pobjedu rezultatom 3-1 i time isprale gorak okus poraza u prošlom kolu.

U drami u 3. kolu, protiv susjedne Slovenije, reprezentacija Hrvatske ispustila je vodstvo od 2-0, i nes(p)retno izgubila u još jednoj tijesnoj borbi na ovom prvenstvu.

Protiv moćne Rusije i Njemačke, hrvatske reprezentativke nisu pokazale svoju najbolju igru, što se i odrazilo na rezultatu. U oba susreta Hrvatska je ostala bez dobivenog seta, izgubivši 3-0.

“Završili smo nastup na Europskom prvenstvu, nažalost dvije lopte su odlučile da ne ostanemo do kraja turnira. Iskustvo sudjelovanja na velikom natjecanju nam je mnogo značilo, dobili smo viziju gdje stojimo za razliku od ostalih europskih ekipa. Odigrali smo dobro natjecanje, u sasvim izjednačenoj skupini nismo se osramotili, te smo završili na ukupno 9. mjestu. Na početku smo puta, znamo što nam u ovom trenutku nedostaje kako bi se približili konkurenciji, i nastaviti ćemo naporno raditi, uz punu podršku saveza. Čestitam curama, dale su sve od sebe, ovo je za njih bilo predivno iskustvo i velika lekcija ka daljnjem napretku.” – komentirao je nastup njegove mlade reprezentacije, izbornik Miodrag Stojaković

Na U16 Europskom prvenstvu u Zagrebu, boje Hrvatske branile su Tea Bakić, Karla Burđulez, Ana Burilović, Leonarda Inkret, Eva Krišto, Aurora Papac, Ana Petriško, Matea Smoljan, kapetanica Dorja Sulić, Mara Štiglić, Korina Topić i Ena Zajec.

Unatoč slabijim rezultatima naše reprezentacije, podrške punih tribina dvorane Trnsko nije nedostajalo, te su djevojke iz dana u dan imale podršku na kojoj bi im zavidile mnoge reprezentacije. U redovima Hrvatske posebno su se istaknule Ana Burilović, Aurora Papac i Mara Štiglić, čime su nagovijestile svijetlu budućnost hrvatske odbojke.

Čestitke djevojkama, učinile su nas ponosnima, te se veselimo njihovim novim nastupima u hrvatskom dresu!

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top