Odbojka na pijeskuDOMINANTNE SARA RADANOVIĆ I VALENTINA VRBANC OBRANILE NASLOV U IČIĆIMA

12/08/2019

Od 9. – 11. kolovoza, najboljih 16 muških i ženskih parova iz cijele regije odmjerili su snage na Masters turniru u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i KOP Opatija, na plaži u Ičićima.

Sara Radanović i Valentina Vrbanc obranile su prošlogodišnji naslov prvakinja, dok su i u muškoj kategoriji slovenski par, Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, obranili titulu najboljih “pjeskaša” podno Učke.

Nakon dva dana borbe u glavnom turniru, nedjeljna polufinala izborili su srpsko-bosanski par Gavrilov / Šormaz, Josip Pribanić u paru sa Slovencem Urošem Pavlovićem, hrvatski reprezentativac Ivan Zeljković s novim partnerom, Črtomirom Bošnjakom, te prošlogodišnji pobjednici, Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak.

Pobjedom 2:0 nad Gavrilovom i Šormazom, Pokeršnik i Zemljak osigurali su nastup u finalu protiv Zeljkovića i Bošnjaka, koji su u velikoj borbi od tri seta, savladali par Pribanić / Pavlović.

Zbog ozljede Josipa Pribanića, Aleksandar Gavrilov i Nenad Šormaz osvojili su treće mjesto za “zelenim stolom”, dok su Pokeršnik i Zemljak opravdali status favorita, porazivši Zeljkovića i Bošnjak u finalu, rezultatom 2:0 (21:16, 21:14).

U ženskoj kategoriji, naše zlatne cure, Sara i Valentina, projurile su polufinalom, izbacivši iskusni slovenski par,  Skarlovnik / Pešić, dok su Nina Škarić i Aleksandra Aleksić pobijedile još jedan mladi slovenski par, Špoljarić / Žužek.

Ana Skarlovnik i Jelena Pešić osvojile su broncu bez puno muke, pobijedivši zemljakinje, Zalu Špoljarić i Lanu Žužek 2:0 (21:13, 21:10).

U reprizi finala iz Đakova, Nina Škarić, s novom partnericom Aleksandrom Aleksić, još jednom je bila nemoćna protiv naših dominantnih cura, koje su osvojile zlato rezultatom 2:0 (21:14, 21:15).

Osim po sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu, Ičići su opravdali status najuspješnijeg turnira za igrače, uz nagradni fond od 50 tisuća kuna, mnogobrojna zabavna događanja i promotivne aktivnosti sponzora za sve posjetitelje.

Nakon Pašmana, Đakova i Ičića, Otvoreno prvenstvo Hrvatske nastavlja se u Đurđevcu (23. – 25. kolovoza) i Zagrebu – Vrapču (6. – 8. rujna).

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

12 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top