HrvatskaHRVATSKA OTVORILA EUROPSKO PRVENSTVO PORAZOM OD AZERBAJDŽANA

24/08/2019

Na otvorenju Europskog prvenstva, u dvorani “Papp Laszlo Sportarena“ u Budimpešti, hrvatske odbojkašice upisale su nesretni poraz u pet setova od reprezentacije Azerbajdžana. Hrvatsku je predvodila sjajna kapetanica, Samanta Fabris, sa 31 poenom.

Hrvatska je otvorila prvi set loše, bez poena na servisu, samo s jednim blokom i tek 7 poena u napadu, čime su naše odbojkašice izgubile prvi set rezultatom 25:13.

Protiv reprezentacije koja je na prošlom Europskom prvenstvu bila četvrta, naše su reprezentativke krenule borbeno u drugi set, te njegovim osvajanjem poslale prvi set u zaborav (25:20).

Borba za svaki poen nastavila se i u trećem setu, u kojem su na krilima raspoloženih Samante i Martine, hrvatske odbojkašice preokrenule susret u svoju korist (25:22).

Drama u četvrtom setu pripala je Azerbajdžankama, koje su i bez ponajboljih igračica, Rahimove i Alijeve, uspjele dovesti utakmicu u egal (26:24).

Usprkos hrvatskoj prednosti pri rezultatu 8:4 i 10:7, rulet u posljednjem, petom, setu završio je na strani reprezentacije Azerbajdžana, koja je svu moć obrambenog bloka usmjerila na našu ponajbolju reprezentativku, Samantu Fabris.

Uz kapetanicu Samantu, hrvatske snage predvodila je i Martina Šamadan sa 17 poena:

“Nisu one puno toga napravile u prvom setu koliko smo im mi dale. I to je odredilo susret, nažalost. Malo smo bile u grču, prva je utakmica, puno smo željele tu pobjedu. No, isto tako, brzo smo se i vratile, igrale na trenutke jako dobro, ali nekako je ispalo da su one imale više sreće u ovom susretu od nas. I ne, neće nas ovo previše “satrati“, znamo što nam je činiti već na sljedećoj utakmici.“ – izjavila je reprezentativka Martina Šamadan.

Pod palicom izbornika, Daniele Santarellija, hrvatska reprezentacija puna optimizma čeka današnji susret s Estonijom, od 18 sati:

Ovo je Europsko prvenstvo, tu nema slabih suparnika niti utakmica, znali smo da je Azerbajdžan jako kvalitetan. Igrali smo drugi i treći set jako dobro, i četvrti djelomično, no tu smo si napravili izgleda preveliki pritisak. Peti set smo imali u rukama, a onda nas je valjda pet-šest pogrešaka skupo koštalo. Isto kao i prvi set, gdje smo vrlo mlako ušli u utakmicu, valjda zbog pritiska. Sada nam je iznimno važno ne gubiti glavu, i pobijediti protiv Estonije jer nam je to sada ključna utakmica.“ – komentirao je jučerašnji susret izbornik Hrvatske.

HRVATSKA – AZERBAJDŽAN 2:3 (13:25, 25:20, 25:22, 24:26, 15:17)

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

41 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top