HrvatskaHRVATSKA UVJERLJIVO SAVLADALA REPREZENTACIJU ESTONIJE

24/08/2019

Nakon poraza u prvom kolu protiv Azerbajdžana, hrvatske reprezentativke ubacile su u višu brzinu protiv debitantica Estonije, upisavši uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:1. Drugu utakmicu zaredom, Samanta Fabris bila je najbolja igračica s 14 poena, uz podršku Lucije Mlinar i Karle Klarić s 12 poena.

Estonija u svom debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu, Hrvatska u pomlađenom sastavu, rezultat je pobjeda Hrvatske u četiri seta.

U prvom setu, stanje na terenu bilo je izjednačeno do 15:15, no potom u režiji raspoloženih reprezentativki Butigan, Fabris, Klarić, Mlinar, Hrvatska osvaja prvi set rezultatom 25:18.

U drugom setu nastavila se dominacija naših odbojkašica, gdje je priliku dobila i 19-godišnja Lea Deak, a rezultat sigurnih 25:17.

Priliku za hvatanjem priključka Estonke su dobile u trećem setu, te s kapetanicom Samantom na klupi i nekoliko ishitrenih pogrešaka hrvatskih odbojkašica, Estonija osvaja svoj prvi povijesni set na Europskom prvenstvu (28:26).

Nakon drame u trećem setu, izbornik Santarelli vraća udarnu postavu u posljedni set, čime susret postaje jednosmjerna ulica i tri boda završavaju u džepu Hrvatske (25:12).

Mlada Božana Butigan, koja je u susret ugradila 12 poena, od čega 6 blokom, komentirala je pobjedu: “Nije baš da smo tako zamišljale da će završiti utakmica, ali eto dobilo se, te su sva tri boda ostala nama, a to je najvažnije. Nedjelja je dan odmora, idemo se pripremiti za ponedjeljak i utakmicu s jakom Nizozemskom. Idemo korak po korak. Svojom sam igrom zadovoljna, bilo je ok, ali mislim da smo mogle i bolje i da smo trebale pobijediti s maksimalnih 3:0”.

Prva organizatorica igre, Bernarda Brčić, rezonirala je današnji susret: “Ušle smo u utakmicu sa stavom lako ćemo, iako to nismo smjele, i malo smo ih podcijenile. Estonke su to naravno iskoristile, kao što bi iskoristila i svaka ekipa. Uzele su nam set i par puta vodstvo, no znale smo koliko nam je važna ova pobjeda pa smo se na vrijeme vratile, skupile glave i odlučno uzele sva tri boda.”

S četiri osvojena boda, hrvatska reprezentacija čeka ogled trećeg kola sa reprezentacijom Nizozemske, 26. kolovoza u 18 sati.

HRVATSKA – ESTONIJA 3:1 (25:18, 25:17, 26:28, 25:12)

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top