ReprezentacijePODNO ZIDINA STAROG GRADA U ĐURĐEVCU ODIGRAN JE ČETVRTI U NIZU TURNIR PRVENSTVA HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU

26/08/2019

24. – 25. kolovoza, grad Đurđevac ugostio je četvrti u nizu turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku 2019., na terenima Starog grada i OŠ Grgura Karlovčana. 

Zbog paralelnog odigravanja juniorskog i kadetskog Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, odaziv natjecatelja/ica na turniru u Đurđevcu bio je slabiji, te kvalifikacije nisu održane. 11 parova u muškoj, te 8 parova u ženskoj konkurenciji nastupilo je na vrućem “đurđevačkom pesku”.

Usprkos slabijem odazivu, te izostanku višestrukih prvakinja Hrvatske Sare i Valentine, ozlijeđenog Filipa Silića, turnir u Đurđevcu privukao je mnoge jake parove hrvatske i srpske odbojke na pijesku.

Sve pohvale idu i Zajednici sportskih udruga grada Đurđevca, koja je Stari grad pretvorila u pravo utočište odbojke na pijesku.

Prvog dana glavnog turnira, srebrne iz Đakova, Nataša Savović i Nina Škarić, uvjerljivo su izborile plasman u polufinale, pobjedama nad ekipama Drviš / Milin i Poljičak / Krivić, dok su s dvije pobjede polufinale izborile i Lorena Bosnar i Andrea Josić.

Ulazak u nedjeljno polufinale izborila je i nekadašnja prvakinja Hrvatske, Martina Božić, u paru s Emom Prenc, te uzdanice KOP Sigeta, Ivana Ovčina i Ana Šutalo.

U muškoj konkurenciji, svi favoriti turnira došli su do polufinala, Aleksandar Gavrilov u paru s Stefanom Bastom, Marin Jerčić i Nenad Šormaz, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika, te Josip Pribanić i Yegor Zhukouski.

U borbi za finale, Škarić / Savović nadjačale su iskusan par Božić / Prenc rezultatom 2:0 (21:17, 21:11), dok su u “sigetskom derbiju” Ovčina / Šutalo pobijedile kolegice Bosnar / Josić nakon tri odigrana seta (22:20, 14:21, 15:5).

U prvom muškom polufinalu, hrvatski reprezentativci Pribanić i Zhukouski pružili su žestoki otpor srpskom paru Gavrilov / Basta, no pobjeda u dva seta pripala je Gavrilovu i Basti (21:16, 21:17). Drugi susret donio je dvoboj para Jerčić / Šormaz protiv Skorin / Zelenika, gdje je hrvatsko-bosanski par nakon velike borbe nadjačao neumorni dvojac iz KOP Sigeta rezultatom 2:0 (21:18, 21:18).

Treće mjesto Đurđevca pripalo je Martini Božić i Emi Prenc, koje su broncu izborile ispred Lorene Bosnar i Andree Josić 2:0 (21:14, 21:12), dok su u muškoj konkurenciji Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika pobijedili Josipa Pribanića i Yegora Zhukouskog trilerom u tri seta (21:14, 19:21, 15:13).

Dominacija srpskih parova osjetila se kroz cijeli turnir, a kulminirala je u finalnim susretima, pobjedama Nataše Savović i Nine Škarić nad Anom Šutalo i Ivanom Ovčinom (21:6, 21:13), te Stefana Baste i Aleksandra Gavrilova nad Marinom Jerčićem i Nenadom Šormazom (21:19, 21:14).

Medalje, pehare i nagrade sponzora najboljim parovima uručili su gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Hrvoje Janči, te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, gospodin Ivan Juričić.

Nakon Pašmana, Đakova, Ičića i Đurđevca, posljednji turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku 2019. očekuje nas u zagrebačkom Vrapču, na novoizgrađenim terenima KOP Vrapče. Više informacija pronađite ovdje.

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top