ReprezentacijePORAZOM OD TURSKE, HRVATSKA SE OPROSTILA OD EUROPSKOG PRVENSTVA

02/09/2019

Pred skoro 10 tisuća domaćih navijača, hrvatske odbojkašice bile su na korak do iznenađenje protiv favoriziranog domaćina, no velika borba u pet setova pripala je Turskoj.

Kako je i najavljeno, naše su odbojkašice odlučno krenule u susret, ne obazirući se na “paklenu” atmosferu u dvorani, te su povele 12:8. Uzdrmane Turkinje brzo su se pribrale, te serijom 9:2 okrenule set u svoju korist. Pri rezultatu 24:24, turski blok zadržava našu ponajbolju igračicu, Samantu Fabris, te prvi set odlazi domaćinu (24:26).

Sredinom drugog seta Hrvatska, na krilima sjajne Samante, preuzima kontrolu i ostavlja Tursku na 18 poena. Matea Ikić, sa serijom odličnih servisa osvoja drugi set i tako poravnava rezultat (25:18).

Hrvatska reprezentacija bila je u prednosti tokom cijelog trećeg seta, kojeg je sjajno otvorila serijom 3:0, pa sve do 22:22 kada Turkinje dolaze do prvog izjednačenja. Velika drama pripala je našim curama, koje su spasile čak šest set lopti protivnica i preuzele vodstvo (33:31).

Četvrti set pripao je Turskoj, koja je kroz cijeli set održavala laganu prednost i time vratila susret u egal (22:25).

Turkinje su otvorile peti set kao iz snova, sa serijom 5:0, ali naše sjajne odbojkašice preokreću rezultat i dolaze na prag četvrtfinala. Nezaustavljiva Samanta Fabris, sa 39 poena, vodila je našu ekipu i kroz peti set, no sreća je bila na strani domaćina (14:16).

“Mislim da će se o ovoj utakmici pričati godinama. Svima nam je jako žao na propuštenoj prilici, no moram istaknuti da sam jako ponosna na svoju ekipu. Pokazale smo da se ne bojimo nikoga i mislim da ova generacija jako puno može.” – izjavila je Lucija Mlinar.

 

“Odigrali smo zaista dobru utakmicu. Bila je to nevjerojatna borba pred velikim brojem turskih navijača, koji su sjajno bodrili domaćina. Ponosan sam na svoje igračice, srčano su se borile. Odigrale smo sjajnu utakmicu, i mogu biti zadovoljan onime što smo pokazali tokom susreta, no nažalost u Turskoj završavamo ovogodišnju sezonu. Puno toga smo zajedno napravili i naučili, nije lako nositi se s ovakvim porazom, no moramo nastaviti dalje.” – zaključio je izbornik Daniele Santarelli.

Na Europskom prvenstvu boje Hrvatske, predvođene kapetanicom Samantom Fabris, branile su Nikolina Božičević, Bernarda Brčić, Božana Butigan, Lea Deak, Beta Dumančić, Sanja Popović-Gamma, Matea Ikić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Rene Sain, Nika Stanović i Martina Šamadan.

Čestitke našim curama, pokazale su kako se bori za hrvatski dres!

Turska – Hrvatska 3:2 (26:24, 18:25, 31:33, 25:22, 16:14)

 

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top