ReprezentacijeDaniele Santarelli i naredne dvije godine na kormilu hrvatske reprezentacije

31/10/2019

Dosadašnji izbornik ženske seniorske reprezentacije Daniele Santarelli odlukom je Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovno izabran za izbornika reprezentacije.

”Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima za sebe. Za mene je važno što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i igračicama. Olimpijske kvalifikacije važna su prilika da nastavimo ovaj proces poboljšavanja i ne mogu dočekati da se vratim u Hrvatsku i dam sve svoje najbolje hrvatskoj odbojci!” – izjavio je izbornik Daniele Santarelli.

38-godišnji Daniele potpisao je dvogodišnji ugovor do studenog 2021. godine. On je na kormilu reprezentacije od srpnja prošle godine, a pod njegovom palicom naše su se odbojkašice plasirale na Europsko prvenstvo bez poraza u kvalifikacijama, osvojile srebro u europskoj Zlatnoj ligi i igrale polufinale FIVB Challenger kupa. Na Europskom prvenstvu dosegnule su osminu finala protiv finalista Turske te se plasirale na kvalifikacije za Olimpijske igre, koje se igraju u siječnju iduće godine.

”Daniele Santarelli je jedan od najboljih svjetskih trenera i drago nam je da je odlučio graditi svoj međunarodni uspjeh s reprezentacijom Hrvatske. Proteklih osamnaest mjeseci su donijeli rezultate koji pokazuju da je ekipa na dobrom putu, sto su potvrdili i članovi upravnog odbora odlukom o novom dvogodišnjem angažmanu. Konačno je hrvatska odbojka u prilici realizirati kontinuitet u radu i nadograđivati kvalitetu igre, i siguran sam da ozbiljni rezultati neće izostati. Treneru i našoj ženskoj ekipi želim puno sportskih uspjeha, a naše navijače pozivam da i u sljedećoj sezoni prate brojne akcije hrvatskih odbojkaških reprezentacija!” – zaključio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

 

Instagram

20 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top