HrvatskaHrvatska jedan od domaćina Europskog prvenstva 2021. za žene

20/12/2019

Hrvatska se pridružila Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji kao jedan od četiri domaćina Europskog prvenstva za žene, koje će se održati na ljeto 2021. godine.

Na sastanku održanom početkom tjedna u Luksemburgu, Upravni odbor CEV-a potvrdio je Hrvatsku kao jednog od domaćina Europskog prvenstva 2021. za žene.

Mukotrpan rad i trud Hrvatskog odbojkaškog saveza posljednjih godina, vratio je hrvatsku odbojku među odbojkašku elitu, o čemu najbolje govori povjerenje dobiveno od krovne organizacije CEV-a;

“EuroVolley 2019. bio je veliki uspjeh i pomogao nam je stvoriti pravu revoluciju u europskoj odbojci. Uz pomoć ukupno osam država suorganizatora u obje kategorije, 2021. godine želimo još više unaprijediti organizaciju samog natjecanja i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve natjecatelje i navijače. Posebno nas veseli suradnja s našim prijateljima iz Hrvatske te ne sumnjamo da ćemo zajedničkim snagama podići europsku odbojku na još veću razinu.” – predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić komentirao je izbor Hrvatske.

Svi pamtimo tri srebrne medalje s Europskih prvenstava, između 1995. i 1999. te dramatičnog ispadanja od Turske prošloga ljeta, a nakon 2005. i posljednjeg domaćinstva Europskog prvenstva u Hrvatskoj, hrvatske će odbojkašice ponovno u borbu za medalje pred domaćom publikom.

“Velika nam je čast što ćemo udružiti snage s prijateljima iz Bugarske, Rumunjske i Srbije kako bi što bolje organizirali nadolazeće Europsko prvenstvo. Hrvatska kao nacija živi odbojku s velikom strašću i entuzijazmom, a organizacija ovakvog elitnog natjecanja samo će nam pomoći kako bi unaprijedili hrvatsku odbojku i nadahnuli novu generaciju vrhunskih odbojkaša i odbojkašica.” – predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković komentirao je novi veliki uspjeh za hrvatsku odbojku.

Na Europskom prvenstvo 2021. za žene. nastupit će 24 reprezentacije u četiri skupine, a kao jedan od domaćina hrvatska je reprezentacija izborila izravan plasman.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

32 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top