OstaloOdržano veliko finale i završna konferencija Funball projekta u organizaciji Zagrebačkog odbojkaškog saveza

23/12/2019

U protekle dvije godine Zagrebački odbojkaški savez je s partnerima, Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, klubovima HAOK Mladost, OD Šempeter iz Slovenije, Scuola di pallavolo Anderlini Soc. Coop. Sociale SD iz Italije, VK Ekonom SPU Nitra iz Slovačke i Avignon Volley Ball iz Francuske, razvijao program namijenjen odbojkaškim početnicima, djeci u dobi 6-7 i 8-9 godina.

U petak, 20. prosinca 2019., partneri EU projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom “New Training Program: Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group” održali su svoj posljednji sastanak uoči subotnje završne konferencije.

Voditelj projekta Hrvoje Borovina prošao je s partnerima kroz sve faze projekta te su se uz zajedničku diskusiju osvrnuli na dobre i loše dijelove provedbe projekta.

Zaključak partnera je da je finalni proizvod, interaktivni trenerski priručnik (TtT Handbook), upravo ono što je nedostajalo u odbojkaškoj literature zemalja partnera sudionika u projektu, ali i općenito na razini svjetske odbojkaške zajednice.

Ana Marija Sabljić prošla je kroz administrativni dio projekta te se svima zahvalila na trudu i znanju uloženom u stvaranje Funball priručnika.

Na završnoj konferenciji u Domu odbojke Bojan Stranić, Hrvoje Borovina i profesor KIF-a Tomislav Đurković svim prisutnima prezentirali su cijelokupni rad projekta Funball, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport.

Prva faza projekta uključivala je istraživački dio u kojem su se prikupljali podaci o već postojećim programima u svijetu, potom se razvijao koncept treninga te su se prikupljale povratne informacije o uspješnosti projekta kod trenera i djece uključenih u program.

Intelektualni output ovoga projekta, interaktivni trenerski priručnik omogućit će trenerima brzi pristup trenažnim jedinicama te tekstualni i multimedijalni sažetak određene vježbe.

Takav priručnik bit će od velike pomoći trenerima koji rade s tom dobnom kategorijom, trenerima početnicima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, ali i trenerima starijih ekipa.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

14 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top