ReprezentacijeHRVATSKE ODBOJKAŠICE OTPUTOVALE U BORBU ZA OLIMPIJSKE IGRE

27/12/2019

Hrvatske odbojkaške reprezentativke otputovale su na pripreme ususret kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre Tokio 2020. Turnir se od 7. do 12. siječnja igra u Nizozemskoj, gdje Hrvatsku u skupini očekuju Belgija, Njemačka i Turska. Ususret turniru, odbojkašice su iz Zračne luke Franjo Tuđman otputovale u Bugarsku, gdje ih očekuju prijateljske utakmice s domaćinom.

”Pripreme su mi važne kako bih mogao odrediti u kakvoj smo formi za turnir, a Bugarska je izvrstan protivnik baš za to. U Nizozemskoj nas očekuju protivnici na vrlo visokoj razini, ali želimo igrati našu najbolju odbojku. Moramo napraviti puno u kratkom roku, ali vjerujem da možemo do plasmana na Olimpijske igre. Sve ekipe na turniru su dobre, ali izdvojio bih Tursku kao najveći izazov u našoj grupi!” – izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Drugu grupu na turniru čine Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Samo jedna ekipa putuje u Tokio tako da je ovo Hrvatskoj posljednja nada za plasman na Olimpijske igre. Iako ih očekuju teške utakmice, među djevojkama vlada optimizam i pozitivna atmosfera.

”Nismo se vidjele od ljeta i sada smo se ponovno okupile, atmosfera je odlična i pune smo nade. U ekipi je puno mladih igračica, kojima je ovo prvi ovakav turnir tako da je pozitivna i određena pozitivna trema.” – izjavila je hrvatska reprezentativka Sanja Gamma koja se osvrnula i na protivnike na turniru: ”Protiv Njemačke i Belgije nismo dugo igrali, a riječ je o izvrsnim ekipama. S Turskom igrali ljetos na Europskom prvenstvu, izgubile 3:2 ali bilo je gusto i igrala se odbojka na visokom nivou. Turnir je težak, ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti!”

Uz Sanju, na pripreme i turnir otputovale su: Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović. Kapetanica Samanta Fabris jučer je sa svojim Kazanom osvojila Kup Rusije te će se ekipi pridružiti u Bugarskoj.

Reprezentativke je otpratio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković koji se osvrnuo na nedavno dobiveno domaćinstvo Europskog prvenstva za žene 2021:

”Puno igrača ima sjajnu karijeru ali ne dobiju priliku igrati veliki turnir pred svojom publikom. Mi smo ovim divnim curama to omogućili i bit ćemo uz Bugarsku, Rumunjsku i Srbiju jedan od domaćina Europskog prvenstva 2021. Uvjeti koje smo morali ispuniti bili su vrlo rigorozni ali naša reprezentacija to zaslužuje. U Hrvatskoj će igrati, uz nas, još pet reprezentacija. Važno nam je da vrhunsku odbojku dovedemo u Hrvatsku i počnemo pobjeđivati pred našom publikom!”

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top