ReprezentacijeJuniorke Hrvatske srebrne na MEVZI, juniori zauzeli 6. mjesto

30/12/2019

Na MEVZA turniru u mađarskom Dunaújvárošu okupile su se ženske U19 reprezentacije Austrije, Češke, Izraela, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, a naše su juniorke osvojile sjajno drugo mjesto.

Izabranice Saše Ivaniševića do posljednjeg su kola bile vodeće, sa stopostotnim učinkom od pet pobjeda, kada su upisale poraz od osvajača turnira, Slovenije.

”Iznimno sam zadovoljan kako su se cure pokazale na ovom turniru. Prije svega atmosfera među igračicama je bila odlična, mogu slobodno reći najbolja do sada od kada se okupljamo. Dosta težak turnir s jako puno utakmica, možda i previše po mojem mišljenju. Odigrali smo vrlo dobro prva dva dana turnira no onda su nas malo ozljede izbacile iz ritma i na kraju smo u najvažnijoj, a i ujednoj najtežoj utakmici sa Slovenijom pali fizički. Ali to ne umanjuje uspjeh cura i to nam je dobra podloga za daljnji rad.’’ – zadovoljan je bio izbornik Saša Ivanišević.

Za Hrvatsku su nastupile Karla Antunović, Mia Bilušić, Mirta Freud, Ana Ištuk, Matea Kljajić, Andrea Koraca, Mia Kainz, Dijana Karatović, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Rebecca Scoria, Natalia Tomić i Jelena Zdilar, dok je Zorana Brčić proglašena za najbolju tehničarku turnira.

Muška U20 reprezentacija Hrvatske na MEVZA turniru u Mariboru zauzela je 6. mjesto, u konkurenciji istih reprezentacija.

Juniorski reprezentativci Hrvatske su nakon pet poraza i jedne pobjede zauzeli 6. mjesto, dok su zlatnu medalju osvojili juniori Češke.

Posebno treba izdvojiti pobjedu nad Austrijom, budućim protivnikom u nadolazećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

‘’Na MEVZA turniru odigrali smo šest jakih utakmica i 18 setova, što se pokazalo korisnim kao priprema za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Realno stanje momčadi je takvo kakav je ostvaren rezultat na ovome turniru. Najbitnije je da smo dobro proučili i odmjerili snage s Austrijom, reprezentaciju protiv koje igramo kvalifikacije u siječnju. Sada nas čeka tjedan dana priprema u Zagrebu, radit ćemo na nedostacima koje smo uočili ovdje te smatram da uz dobru pripremu možemo proći prvi krug kvalifikacija za EP 2020.’’ – izjavio je izbornik Davor Meringer.

Boje Hrvatske u Mariboru branili su Gabrijel Cvanciger, Tin Devald, Ivan Đirlić, Aleksandar Fatorić, Karlo Jakovac, Mario Krivić, Ivan Kuruc, Patrik Maruna, Antonio Palić, Antonio Vaško, Leonardo Velić, Roko Vlašić, Tino Busak Vidaković i Lovro Vranješ.

Juniori Hrvatske od 2. siječnja nastavljaju s pripremama za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., gdje će u austrijskom Steinbrunnu u prvom krugu kvalifikacija odmjeriti snage s Austrijom i Ciprom.

 

Instagram

20 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top