ReprezentacijeHrvatska upisala poraz na otvaranju kvalifikacija za Olimpijske igre 2020

08/01/2020

U prvom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2020., igranom u nizozemskom Apeldoornu, hrvatske su odbojkašice upisale poraz protiv reprezentacije Turske rezultatom 1:3.

Nakon dramatičnog poraza od Turske u osmini finala Europskog prvenstva, naše su odbojkašice krenule silovito protiv Turkinja, osvojivši prvi set.

Pad u koncentraciji naše ekipe, uz veliki broj grešaka u obrani i napadu, turske su reprezentativke vrlo dobro iskoristile, osvajanjem sljedeća tri seta. Posebno dominantne su se pokazale u drugom setu, kada su zadržale naše reprezentativke na samo 12 poena.

”Prvi set smo pobijedile, ali u daljnjem tijeku utakmice bilo je previše grešaka s naše strane i nažalost izgubile smo. Pred nama je sada Belgija, dat ćemo sve od sebe za pobjedu!” – izjavila je Matea Ikić dok je njezina suigračica Rene Sain dodala: ”Idemo punom snagom, vjerujemo u pobjedu. Bila je danas prva utakmica, ali sutra ćemo vjerujem biti bolji!”

Samanta Fabris i Matea Ikić predvodile su Hrvatsku sa po 15 poena, dok je Martina Šamadan pridodala 13 osvojenih poena.

”Nismo odigrali dobru utakmicu, nismo dobro dodavali što nam je jako otežalo igru. Nažalost, nismo imali ni dovoljno vremena za pripremu kao ekipa. Ipak, sutra je drugi meč, čeka nas Belgija. Mislim da su dobra ekipa, svi igraju na visokoj razini i bit će teško. Ovo je natjecanje za nas prilika, ne samo za dosegnuti Olimpijske igre već da se poboljšamo za daljnje izazove!” – izjavio je izbornik Daniele Santarelli. 

Za Hrvatsku su nastupile kapetanica Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Sljedeći susret naše odbojkašice igraju sutra u 13 sati protiv reprezentacije Belgije, a dan nakon čeka ih ogled s Njemačkom u 13:30.

HRVATSKA – TURSKA 1:3 (28:26, 12:25, 20:25, 21:25)

 

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top