ReprezentacijeHrvatska se porazom oprostila od kvalifikacija za OI

10/01/2020

Kvalifikacijski turnir u nizozemskom Apeldoornu, koji pobjednika vodi na Olimpijske igre u Tokiju, Hrvatska je završila kao posljednja u skupini B, uvjerljivo izgubivši od Njemačke rezultatom 0:3.

”Nismo igrali kako bismo htjeli igrati, ali nije ni lako dobro igrati nakon prethodna dva poraza. Za mene je važno bilo procijeniti što ovaj tim može napraviti u budućnosti, a vjerujem da možemo više od prikazanog na ovom turniru. Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više!” – izjavio je nakon utakmice izbornik Daniele Santarelli. 

Nakon poraza od Turske i Belgije, izbornik Santarelli dao je priliku svim igračicama, za koje su stopostotne Njemice ipak bile “prejak zalogaj”.

”Ova utakmica moža nije bila rezultatski bitna, ali bila je za nas kao za ekipu i budućnost. Moramo dati više, a radom i trudom ćemo uspjeti doći do boljih rezultata!” – Ema Strunjak komentirala je nastup svoje ekipe,dok je Božana Butigan dodala: ”Napravile smo dosta neforsiranih grešaka, prva ja, a zatim sve ostale. Međutim, mlade smo i dalje ćemo raditi te vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolje!” 

Boje Hrvatske u Nizozemskoj branile su Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović. 

Njemačka se kao prvoplasirana ekipa probila u polufinale turnira, dok će dvoboj Turske i Belgije odlučivati o drugom mjestu i plasmanu u polufinale.

U skupini A prolaz u polufinale izborile su reprezentacije Poljske i Nizozemske.

Polufinala su na rasporedu u subotu, a finale u nedjelju, kada ćemo saznati tko je izborio plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatska – Njemačka 0:3 (15:25, 17:25, 23:25)

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top