ReprezentacijeJuniori Hrvatske ostali na prvoj stepenici prema Europskom prvenstvu

12/01/2020

Današnjom pobjedom reprezentacije Švicarske nad Kosovom, juniori Hrvatske ostali su bez plasmana u drugi krug kvalifikacija za Europsko U20 prvenstvo.

Mladi odbojkaši pod vodstvom izbornika Davora Meringera na kvalifikacijskom turniru u austrijskom Steinbrunnu pobijedili su domaćina Austriju 3:1, ali istim rezultatom upisali i poraz od Cipra te završili na drugom mjestu skupine 1.

Dok su vodeći iz dvije kvalifikacije skupine, Estonija i Cipar, izborili plasman u drugi krug, Švicarska je kao najbolja drugoplasirana momčad također nastavili svoj put prema Europskom prvenstvu.

“Čestitam svim igračima i cijelom stručnom stožeru na dobro obavljenom poslu u kratkom roku zajedničkog treniranja. Smatram da je svaki igrač dao sve od sebe, kako na terenu tako i van njega. Bez obzira na ishod utakmice u Kosovu, zadovoljan sam sa prikazanim. Naravno, mogli smo puno bolje odigrati protiv Cipra, no plaćen je danak neiskustvu i mladosti u ekipi. Imamo mladu momčad s velikim potencijalom i kvalitetom, no potrebno je puno više zajedničkog treniranja i okupljanja kako bi došli do boljih rezultata. Trebamo mnogo više ulagati u mušku odbojku, počevši od saveza do klubova, osigurati im adekvatne uvjete i opremu kako bi se napravio konačan pomak i ostvarili što bolji rezultati.” – izbornik Meringer komentirao je nastup svojih izabranika u Austriji.

Uz izbornika juniore Hrvatske vodili su pomoćni trener Mario Salopek, fizioterapeutkinja Josipa Jurič i statističar Marin Marinović.

Predvođeni kapetanom Ivanom Đirlićem, za Hrvatsku su nastupali Tin Devald, Aleksandar Fatorić, Karlo Jakovac, Patrik Maruna, Lovro Škugor, Antonio Vaško, Leonardo Velić, Tino Busak Vidaković, Roko Vlašić, Lovro Vranješ kao treći najbolji bloker kvalifikacija i Gabrijel Cvanciger, igrač s najviše ostvarenih poena u kvalifikacijama uz ciparskog kapetana Siapanisa.

Čestitke našim juniorima, pokazali su kako se bori za hrvatski dres i vjerujemo da njihovo vrijeme tek dolazi!

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top