Ostalo12. „UMAG OPEN 2020“ MEĐUNARODNI TURNIR U REKREATIVNOJ I VETERANSKOJ ODBOJCI ZA MUŠKE I ŽENSKE EKIPE

21/01/2020

OVE GODINE UVEDENA NOVOST: KATEGORIJA „OVER 40“

U subotu 25. siječnja 2020. s početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu na 6 odbojkaških terena, održati će se 12. UMAG OPEN 2020.

Nakon prošlogodišnjeg broja od 43 ekipe (20 muških i 23 ženskih ekipa,) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske, ove godine na turniru nas očekuje jednako velik broj sudionika. Za sada je prijavljeno 60 ekipa u svim kategorijama i to iz 5 zemalja: Slovenije Srbije BiH, Italije te Hrvatske. Po masovnosti ovo je trenutno najjači i najveći turnir takve vrste u Hrvatskoj te na prostorima bivše države, a i jedan od najvećih turnira u Europi glede njegovog karaktera.

Naime muški odbojkaški klub Umag (MOK UMAG-CPM UMAGO) već 12. godinu za redom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju. Na turniru sudjeluju i nekadašnji igrači raznih Hrvatskih, Slovenskih i  BiH klubova, bivših reprezentativaca te i neki koji su još uvijek aktivni, što turniru daje i posebnu kvalitetu, od odličnih mečeva do druženja starih i mladih igrača i rekreativaca.

Ove godine paralelno je uvedena i kategoriju „OVER 40“ (za muške i žene). Naime s obzirom na vrhunsku kvalitetu turnira (svake godine sve veći broj registriranih igrača) , ove godine odlučeno je odvojiti kategoriju za one starije od 40 godina te tako dali priliku i veteranima da imaju svoj turnir, u kojem će moći ravnopravno odmjeriti snage u svojoj kategoriji. Jedino pravilo koje vrijedi je da mlađi od 40 NE MOGU nastupati u ovoj kategoriji, a obratno je dozvoljeno.

Turnir će ove godine imati 4 kategorije:

Muški UNDER (do) 40 godina

Žene UNDER (do) 40 godina

OVER 40 Muški

OVER 40 Žene

Samim time turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu, što je na kraju krajeva zadnjih godina i rezultiralo sve većom popularnošću kod mladih te osnivanjem (pored već postojećeg ženskog kluba) i MUŠKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA (MOK UMAG-CPM UMAGO)  i njegovo uključivanje u redovna takmičenja u 2 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore i mlađe dobne kategorije.

Sve to je ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, turističke zajednice grada Umaga te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta i uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.

Završetak turnira je planiran oko 19,30 sati (sa finalnim mečevima) u školskoj sportskoj dvorani, nakon čega slijedi večera na kojoj će se podijeliti pehari i nagrade, a poslije je predviđeno druženje svih učesnika turnira, uz muziku i ples.

Instagram

2 days ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top