HrvatskaHrvatska domaćin FIVB Challenger Cupa 2020. za žene

24/01/2020

Nakon velikog priznanja CEV-a i domaćinstva Europskog prvenstva 2021. za žene, iz FIVB-a je stigla potvrda povjerenja koje krovne odbojkaške institucije imaju u Hrvatski odbojkaški savez.

Povijesna dvorana Krešimira Ćosića u Zadru, od 24. do 28. lipnja 2020. godine, ugostit će šest ekipa iz cijelog svijeta na trećem izdanju Challenger Cupa za žene.

“Hrvatska će ovog ljeta biti epicentar svjetske odbojke. Timovi iz cijelog svijeta dolaze u Zadar i ovo nam je prilika da pokažemo kako se navija za hrvatsku reprezentaciju. Posebno mi je drago što će mlađe generacije kao i svi ljubitelji ovog sporta imati priliku uživati u vrhunskoj odbojci. Od hrvatskih reprezentativki očekujemo da daju sve od sebe i vjerujem kako onda rezultat neće izostati. Sportska razglednica koju ćemo poslati iz Zadra bit će i sjajna promocija cijele Hrvatske. Vjerujemo kako će nakon ovog događaja još više posjetitelja doći u našu zemlju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže i u što većem broju bodre naše odbojkašice!” – izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta na Challengeru u Peruu, hrvatske će odbojkašice imati priliku za plasman u Ligu nacija pred domaćom publikom.

“Budući da odbojka i dalje raste u cijelom svijetu, FIVB je vrlo uzbuđen što će se treće izdanje Challenger Cupa za odbojkašice održati u Hrvatskoj. Ovo je sjajna prilika da naš voljeni sport približimo novim publikama. Prekrasni grad Zadar bit će sjajna kulisa za spektakularni turnir koji će oduševiti ljubitelje odbojke u Hrvatskoj i svijetu.” – izjavio je predsjednik FIVB-a, Dr. Ary S. Graça.

U konkurenciji šest ekipa iz cijelog svijeta, pobjednička će reprezentacija osigurati izravan plasman na prestižnu Ligu nacija.

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top