ReprezentacijeDobri duh hrvatske reprezentacije – Fran Peterlin

30/04/2020

Hrvatski reprezentativac Fran Peterlin posljednje dvije sezone karijeru gradi u slovenskom Salonit Anhovu.

Prije Slovenije, Fran je u karijeri nastupao u Švicarskoj i Grčkoj te za zagrebačku Mladost, gdje je i započeo svoj odbojkaški put.

26-godišnji primač-pucač iz Zagreba član je hrvatske reprezentacije posljednjih 9 godina, a osim na terenu veliko srce Fran pokazuje i u privatnom životu.

Dok većina sportaša provodi vrijeme u karanteni trenirajući i uživajući u društvu svojih obitelji, Fran je aktivni sudionik hvalevrijedne akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Obitelji Peterlin nisu strane razne humanitarne akcije, pa su tako i u teškim trenucima pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu, odlučili pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

“Potres nas je natjerao da se pokrenemo i ne ležimo kod kuće, nego da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Zbog karantene ne treniram puno te imam dosta slobodnog vremena, stoga mi je drago da mogu nešto korisno raditi, ako ne za sebe, onda barem za druge.”

U suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Fran i njegova braća razvoze i raznose pakete s hranom, obiteljima koje su u teškoj situaciji uzrokovanoj potresom i lošim financijskim stanjem.

“Pakete s hranom razvozili smo po cijelom Zagrebu, od Sesveta preko Dubrave, Čučerja, Markuševca sve do Gajnica. Naravno, poštivali smo mjere, nosili zaštitne maske i rukavice te izbjegavali bliske kontakte. Također, nosili smo pakete u Studentski dom Cvjetno, gdje se nalaze mnoge obitelji koje su ostale bez svojih domova u potresu. Stvarno ti bude drago kad vidiš koliko ti paketi razvesele ljude, iako se radi o malim donacijama raznih domaćih tvrtki.”

Podsjećamo, u ožujku ove godine glavni grad Hrvatske pogođen je potresom, gdje su mnoge obitelji privremeno ostale bez svojih domova, a njihova sanacija još se uvijek čeka.

 

Instagram

10 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top