OstaloCEV potvrdio otkazivanje kvalifikacija za mlađe dobne skupine

17/06/2020

Nakon pažljive procjene zdravstvenih i sigurnosnih uvjeta u Europi, kao i nakon održavanja niza konferencijskih poziva s predstavnici nacionalnih saveza, CEV je odlučio otkazati sve kvalifikacije mlađe dobnih skupina nakon što je izbijanje korona virusa poremetio početni raspored natjecanja početkom ove godine. U skladu s odlukom Upravnog odbora CEV-a još u travnju, CEV će dodijeliti slobodna mjesta u finalnim krugovima prema odgovarajućoj europskoj ljestvici.

Nakon nekoliko tjedana intenzivnog rada i nakon kontinuirane razmjene informacija sa svim sudionicima, pokazalo se očigledno da uvjeti za sigurno odigravanje mnogih kvalifikacija zakazanih za kontinentalno prvenstvo U17 Ž, U18 M, U19 Ž i U20 M ne mogu biti ispunjeni.

Iako je to teška odluka, dobrobit i zdravlje svih koji su povezani sa sportom ostaju najvažniji. Štoviše, u Europi i dalje postoje ograničenja putovanja, timovi imaju ograničene mogućnosti okupljanja i treniranja, pa se čini da organizacija i organiziranje tih događaja nije izvedivo.

CEV će se povezati s nacionalnim savezima čiji timovi ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u odgovarajućim finalnim krugovima prema odgovarajućem rangu radi utvrđivanja konačnog popisa sudionika. Daljnje informacije uslijedit će u dogledno vrijeme.

U ovoj fazi, za U19 žene i U20 muškarce, samo domaćini – Bosna i Hercegovina i Hrvatska, odnosno Češka – osigurali su svoje sudjelovanje, s još 10 i 11 slobodnih mjesta koliko je ostalo za ženski i muški turnir.

Što se tiče starosnih dobnih skupina U17 za žene i muškarce U18, osim domaćina – Crne Gore, odnosno Italije, nakon što je Grčka potvrdila odustajanje od suorganizacije muške priredbe – pobjednici zonskih kvalifikacija 1. kola već su rezervirali ulaznicu za I finale.

Oni su:

  • U17 žene: Srbija (BVA), Rusija (EEVZA), Slovačka (MEVZA), Finska (NEVZA) i Italija (WEVZA)
  • U18 muškarci: Turska (BVA), Poljska (EEVZA), Češka (MEVZA), Finska (NEVZA) i Francuska (WEVZA)

Preostalih šest timova po spolu rezultirat će odgovarajućim europskim rang-om nakon što odgovarajuće nacionalni savezi potvrde svoje sudjelovanje na turnirima.

 

IZVOR: CEV

FOTO: CEV

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

11 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top