Odbojka na pijeskuKlupsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku pred vratima

25/06/2020

Nakon duge pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, odbojka se vraća na hrvatske terene.

Klupsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku počinje ovog vikenda u Zagrebu, a 16 klubova, osam u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji, borit će se za titulu prvaka i prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku.

Uzbudljivi susreti seniorskih ekipa odigrat će se ove subote i nedjelje od 8  do 19 sati na terenima odbojke na pijesku na Jarunu.

”Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i kupa RH koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli!” najavila je prvenstvo direktorica Valentina Bifflin.

U ženskoj konkurenciji na zagrebačkoj postaji prvenstva natjecat će se braniteljice naslova KOP Siget te KOP Žnjan, HAOK Žal Banjole Pula, KOP Čakovec, KOP Opatija, KOP Retfala Osijek, ŽKOP Jarun i AOK Osijek. Na terene će izaći i prošlogodišnji osvajači KOP Opatija te KOP Siget, KOP Zagreb, KOP Žnjan, KOP Čazma, KOP Retfala Osijek, KOP Čakovec i HAOK Žal Banjole Pula.

Svi klubovi međusobno će odigrati po dvije utakmice i skupljati bodove na prvenstvu. Prema broju bodova odredit će se plasman na ljestvici te konačan pobjednik prvenstva.

Prvenstvo se nakon Zagreba nastavlja u Puli 11. i 12. srpnja, a pobjednike ćemo znati nakon završnice koja se igra u splitskoj Podstrani 25. i 26. srpnja.

Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe od 18 godina u Splitu, od 3. do 5. srpnja, Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije u Zagrebu 17.-19. srpnja, Splitu 21.-23. kolovoza, Puli 28.-30. kolovoza te klupski Kup Hrvatske koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

Pozivamo sve da nam se ovog vikenda pridruže na Jarunu i pruže podršku našim sjajnim pjeskašima i pjeskašicama!

 

info@hos-cvf.hr

Haulikova 6, Zagreb, Hrvatska

Instagram

42 minutes ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Top