ReprezentacijeCEV objavljuje okvirni kalendar kvalifikacija za EuroVolley 2021

29/06/2020

Nakon što je intenzivno surađivao sa svim relevantnim savezima i održao desetak poziva i videokonferencija, CEV je u mogućnosti objaviti okvirni kalendar za kvalifikacijske skupine EuroVolley 2021, u početku predviđene za kraj kolovoza i početak rujna 2020.

Upravni odbor CEV-a prema odluci doneseno još u travnju, a prema brojnim ograničenjima koja još uvijek postoje širom Europe zbog corona virus pandemije, CEV je pokazao veliku fleksibilnost u suradnji s nacionalnim savezima, pokušavajući pronaći najprimjerenija rješenja uz očuvanje zdravlja, dobrobit igrača, trenera i službenika. CEV će i dalje pratiti razvoj pandemije i kao rezultat toga, ovaj okvirni kalendar ostaje podložan daljnjim promjenama.

Glavno odstupanje od početnog kalendara odnosi se na format natjecanja, pri čemu turniri zamjenjuju prvobitno planirane utakmice kod kuće i u gostima u svakoj grupi kako bi se izbjeglo opsežno putovanje za ekipe i službenike u vrijeme kada vlade i dalje nameću određena ograničenja kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Mali broj kvalifikacija održati će se krajem ljeta 2020. godine, sve dok svi uvjeti omogućuju njihovu sigurnost, a većina turnira bit će pomaknuta na početak siječnja 2021. Dvanaest ekipa po spolu kvalificirati će se na finale EuroVolley-a zakazanog za kraj ljeta sljedeće godine. Ovim 12 reprezentacija pridružit će se još po četiri organizatora i još po osam reprezentacija, koje su se već kvalificirale prema konačnom izdanju Eurovolley-a za 2019. godinu.

U muškoj konkurenciji pobjednicima u grupi pridružit će se još po pet reprezentacija s najboljim rezultatima u svim grupama plus domaćini Poljska, Estonija, Češka i Finska.

U ženskoj konkurenciji na Eurovolley ide šest pobjednika iz svake grupe i šest reprezentacija s najboljim rezultatima u svim grupama plus domaćini Bugarska, Hrvatska, Srbija i Rumunjska.

Hrvatska će biti domaćin prvom turniru muških kvalifikacija za Eurovolley  u Zadru od 07. – 10. siječnja 2021. godine. Naša reprezentacija odmjeriti će snage s Nizozemskom i Švedskom.

 

Izvor: CEV

Foto: CEV

 

 

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top