ReprezentacijeZlatni uspjeh hrvatske ženske reprezentacije

01/07/2020

Na današnji dan 01. srpnja prije dvije godine Hrvatska ženska reprezentacija okitila se zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama u Tarragoni. Naše djevojke nakon 25 godina popele su se na najviše postolje i ostvarile veličanstveni uspjeh.

Nakon dobrih nastupa u grupnoj fazi, a zatim pobjede protiv Portugala, uslijedilo je polufinale protiv Turske. Najveći korak prema zlatu napravile su baš u polufinalu, kada su pobijedile Tursku s 3-2 u setovima i pokazale veliku želju, karakter i pobjednički mentalitet da stignu do najvišeg postolja.

„Prije svega velika je čast i zadovoljstvo bilo to što sam bio u prilici da vodim tako jednu veliku ekipu i da budem izbornik na tako jednom velikom natjecanju, kao što su Mediteranske igre. U trenutku kada je g. Lovrinov otišao situacija nije bila nimalo laka, ali se zahvaljujem svim djevojkama što su pokazale maksimalnu koncentraciju  i želju da napravimo najbolji mogući rezultat. Tako od prve do zadnje igračice kada sam ih preuzeo osjećao sam da vjeruju u zlato, da vjeruju da možemo napraviti veliki rezultat. Nije bilo nimalo lako odigrati utakmice ni protiv Francuske, ni protiv Turske, ni Grčke u finalu te sve reprezentacije došle su po medalju, ali mogu reći da smo napravili jako veliki rezultat, koji će ostati upisan u dio povijesti. Želim se zahvaliti svim igračicama, koje su uistinu vjerovale u mene, vjerovale u ekipu i imale vjere da možemo postići pravi rezultat. Naročito je bilo bitno i da kad je bilo teško, kao na utakmici protiv Turske da smo pokazali jedan karakter i pobjednički mentalitet i vratili se u Hrvatsku sa zlatom“ – rekao nam je stručni tajnik HOS-a, tadašnji izbornik Frane Žanić.

Do prvog zlata nakon 25 godina naše odbojkašice su došle prvenstveno na krilima kapetanice Samante Fabris (21 poen) i Sanje Gamme, pobijedivši Grčku 3-1 u setovima (25-16, 25-13, 17-25 i 25-14).

„U mojoj dugotrajnoj da ne kažem beskrajnoj, haha odbojkaškoj karijeri doživjela sam mnogo uspjeha, ali oduvijek su mi bili najdraži oni s reprezentacijom. Možda nismo mnogo toga osvojile, ali osvojile smo nezaboravne uspomene, kao npr. turbulentna utakmica protiv Španjolske 2009. godine, koja nas je nakon 12 godina plasirala na Svjetsko prvenstvo, utakmica na EP-u protiv Nizozemske koja nas je dovela do 5. mjesta i mnoge druge. Nešto što ću zauvijek pamtiti je osvajanje Mediteranskih igara 2018. s jednom skroz novom generacijom. Lijepo je bilo obilježiti početak neke nove hrvatske odbojkaške ere penjanjem na zlatni najviši tron.“ – rekla je Sanja Gamma.

Mediteranske igre, odbojka (ž), finale:

Hrvatska – Grčka 3:1 (25:16, 25:13, 17:25, 25:14)

 

 

 

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top