Odbojka na pijeskuOpatija i Siget u Puli potvrdili vodstvo na klupskom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku

14/07/2020

Drugo okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku održalo se ovog vikenda na pulskoj plaži Valkane. Tijekom dva dana osam ekipa seniorki i osam ekipa seniora odigralo je ukupno 56 susreta nakon kojih su vodstvo na tablicama potvrdili KOP Siget u ženskoj te KOP Opatija u muškoj konkurenciji.

Pjeskaši KOP Opatija pobijedili su na ukupno devet susreta, uz jedan remi, te s 19 bodova predvode tablicu. Nakon Opatije poredak se nastavlja s KOP Žnjan, KOP Siget, KOP Retfala Osijek,  KOP Zagreb, KOP Čakovec i HAOK Žal Banjole Pula i KOP Čazma.

‘’Nakon drugog okupljanja u Puli vodeći smo na ljestvici, i obrana prošlogodišnje titule za KOP Opatiju sad je sve izglednija. Atmosfera u Puli je bila odlična, organizacija također, vrijeme nas je vrhunski poslužilo, i nemam zamjerke na apsolutno ništa. Nadam se uspjehu i na zadnjem okupljanju koje bi se, ako se situacija s koronom ne pogorša, trebalo održati za dva tjedna u Splitu, nakon čega slijede vrhunski turniri u Varaždinu i Ičićima čime bi se okrunila ova sezona odbojke na pijesku u Hrvatskoj.’’ – izjavio je Filip Silić iz KOP Opatije.

Pjeskašice KOP Sigeta s osam pobjeda i dva remija te ukupno 18 bodova u prvenstvu zauzimaju prvo mjesto u konkurenciji seniorki. Iza njih su na tablici KOP Žnjan, ŽKOP Jarun, HAOK Žal Banjole, KOP Retfala KOP Čakovec, KOP Opatija i AOK Osijek.

Pobjednici prvenstva Hrvatske znat će se nakon završnice, koja se igra u splitskoj Podstrani 25. i 26. srpnja. Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17. – 19. srpnja, Split 21. – 23. kolovoza, Pula 28. – 30. kolovoza) te Klupski kup Hrvatske, koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

 

 

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top