Domaća natjecanjaOdržan seminar sudaca i delegata-nadzornika suđenja regije Jug

20/07/2020

U organizaciji Udruge odbojkaških sudaca Splitsko-dalmatinske županije održan je jednodnevni seminar sudaca i delegata-nadzornika suđenja regije Jug pred početak natjecateljske sezone 2020/2021. 

Seminar je održan 18. srpnja u Hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, a sudjelovalo je 45 sudaca i delegata-nadzornika suđenja iz Udruge odbojkaških sudaca Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Prisustvovali su svi međunarodni i nacionalni suci i delegati-nadzornici suđenja regije Jug, te velik broj zainteresiranih županijskih i gradskih sudaca.

Kao strani predavač značajnu ulogu na seminaru imao je međunarodni sudac iz BiH (Čapljina), Zdravko Jakiša, koji je pored vrlo interesantne prezentacije s naslovom „Komunikacijske vještine i psihološka priprema za utakmicu“, održao elektronički kviz od 20 pitanja (video i tekstualna pitanja) iz primjene pravila igre umjesto klasičnog pisanog testa.

Moderator seminara bio je Toni Ivković, a ostali predavači su bili: Drago Peslać, Ante Matijaca, Ivan Jukić, Ivica Špadina i Ante Jukić, koji su svojim prezentacijama obradili sljedeće teme:

  • Analiza obavljanja sudačkih dužnosti u sezoni 2019/2020 s preporukama za sezonu 2020/2021,
  • Primjena pravila igre kroz interaktivnu radionicu putem video zapisa i raznih specifičnih situacija s utakmica,
  • Analiza obrasca DL-4 iz sezone 2019/2020,
  • Nove tehnologije: elektronski zapisnik i uvođenje i primjena tableta za 2. suca,
  • Viđenje razgovora, s pozicije suca, između delegata-nadzornika suđenja i sudaca nakon utakmice – pozitivni elementi i sugestije za poboljšanja,
  • Kodeks ponašanja,
  • Primjena odluke UO HOS-a NS-1/20/16 od 3. srpnja 2020.

Seminar je iskorišten i za oproštaj Marije Jakovac i Ivana Delića sa svim kolegicama i kolegama iz Regije Jug od dugogodišnjeg aktivnog bavljenja ulogama suca i delegata-nadzornika suđenja. Kao članovima Izvršnog odbora udruge, a za Ivana Delića kao dugogodišnjeg predsjednika UOS Splitsko-dalmatinske županije, udruga im se zahvalila prigodnim poklonima i zajedničkim druženjem na ručku u pauzi seminara.

Za vrijeme trajanja seminara od 10:00 do 19:00 sati, svi sudionici seminara imali su punu podršku od strane vrlo uslužnog osoblja Hotela Baletna škola, kojima se i ovom prilikom iskreno zahvaljujemo na potpori i organiziranju seminara.

 

Instagram

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top