ReprezentacijeIzvučene skupine Europskog U19 prvenstva za žene

23/07/2020

U sjedištu CEV-a u Luksemburgu, izvučene su skupine Europskog U19 prvenstva za žene.

Izvor slike: CEV
Tako će mlade hrvatske odbojkašice u Osijeku odmjeriti snage sa reprezentacijama Bugarske, Francuske, Njemačke, Rusije i Turske.

‘’Mislim da smo izvukli najtežu moguću grupu. Rusija je prvak Europe u tom godištu, Turska je treća, Bugarska četvrta i Njemačka šesta. Mislim da ćemo se kvalitetno pripremiti i u najboljem svjetlu predstaviti našu državu!’’ – izjavio je izbornik Saša Ivanišević.

‘’Skupina nije nimalo laka ali uopće ne sumnjamo u svoj prolazak dalje. Na domaćemo smo terenu u Osijeku, treniramo već tri tjedna naporno svaki dan. Imamo želje na natjecanju, vjerujem da uz timski rad možemo daleko dogurati i veselimo se Europskom prvenstvu!’ – izjavila je naša juniorska reprezentativka Mirta Freund. 

Dok je u Zenici ždrijeb spojio domaćina Bosnu i Hercegovinu s mladim reprezentativkama Bjelorusije, Poljske, Slovačke, Srbije te braniteljicama naslova, Talijankama.

Najbolje dvije ekipe iz svake skupine nastavit će svoj pohod na europsku titulu u polufinalnim i finalnim susretima u Zenici, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe u Osijeku odigrati klasifikacijske utakmice od 5. do 8. mjesta.

‘’Dobili smo jako tešku grupu i u njoj imamo priliku odigrati utakmicu s ekipama koje su u ovom godištu među najboljima na svijetu. Tu prvenstveno mislim na Rusiju i Tursku koji su veliki favoriti, ali ne treba ni Njemačku otpisati. Naša šansa je što ćemo biti stvarno dugo na pripremama i moći ćemo se uigrati te pokazati borbenost za dres reprezentacije. Vjerujem da će cure shvatiti da mogu igrati s takvim ekipama ravnopravno, nadam se da ćemo biti konkurentni u svakoj utakmici te da će nas to nagraditi pobjedama. Mislim da je realno očekivati da ćemo biti u najboljih osam u Europi što bi bila velika potvrda našeg rada i veliki rezultat za naš odbojkaški savez!’’ – izjavio je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić. 

Podsjećamo, Europsko U19 prvenstvo za žene održat će se u Osijeku i Zenici, od 22. do 30. kolovoza ove godine, a dvije najbolje ekipe osigurat će izravan plasman na FIVB Svjetsko U20 prvenstvo za žene 2021. godine.

Sretno našim curama u Osijeku!

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top