ReprezentacijeU iščekivanju Europskog U19 prvenstva za žene – kapetanica Mirta Freund

03/08/2020

U pauzi od napornih treninga u Osijeku, na kratkih par pitanja odgovorila nam je kapetanica juniorske reprezentacije, Mirta Freund.

18-godišnja srednja blokerica iz zagrebačke Mladosti predvodit će Hrvatsku protiv reprezentacija Francuske, Njemačke, Turske, Bugarske i Rusije na nadolazećem Europskom U19 prvenstvu za žene.

Kako je krenula ljubav prema odbojci?

Odbojku sam počela trenirati u petom razredu osnovne škole, kada me moja profesorica Tanja Svoboda potaknula da počnem trenirati. Od samog početka zavolila sam odbojkaške treninge te počela igrati za OK Dubravu.

Kako balansiraš školske obaveze i treninge?

Pohađam Športsku gimnaziju u Zagrebu te imam odgovaranje po dogovoru, kada sama biram termine za odgovaranje. Profesori mi uvijek izlaze u susret što mi itekako olakšava školovanje, budući da igram za seniorke Mladosti i treniram dva puta dnevno.

Imaš li uzor u reprezentaciji Hrvatske?

Ako nekoga moram izdvojiti, onda je to Maja Poljak, jedna od naših ponajboljih srednjih blokerica. Uzor mi je zbog velike i uspješne karijere koju je napornim radom i treniranjem ostvarila, što najbolje govori činjenica da je uvrštena u CEV-ovu ekipu desetljeća.

Kakva očekivanja imaš od nastupa Hrvatske na nadolazećem Europskom U19 prvenstvu?

Prije svega očekujem odličnu atmosferu, veliku požrtvovnost i borbu na terenu. Najiskrenije vjerujem da će svaka od nas dati sve od sebe na terenu, ali i van njega. Nažalost, nećemo imati podršku sa tribina, stoga je na svima nama da stvorimo pozitivnu atmosferu, damo sve od sebe te pokušamo postići što bolji rezultat na turniru.

Kako komentiras skupinu koju je Hrvatska izvukla? Rusija, Njemačka, Turska…

Imamo vrlo jaku i zahtjevnu skupinu, ali smatram da možemo konkurirati. Rusija je definitivno favorit skupine, svi smo toga svjesni, no svejedno veselim se borbi protiv njih. U svaku utakmicu ući ćemo maksimalno pripremljeni i fokusirani te dati sve od sebe. Uz podršku cijelog stručnog stožera treniramo odlično, okružene smo pozitivnom atmosferom te “gorimo” od želje.

Kako provodite dane u Osijeku, u nacionalnom kampu ste od početka srpnja?

Treniramo dva puta dnevno, pa i nemamo baš puno slobodnog vremena. Nekad prošetamo gradom, hotel nam je uz rijeku Dravu pa imamo gdje prošetati i družiti se u miru.

Želimo svu sreću Mirti i curama!

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top