ReprezentacijeHrvatska poražena od Turske u svom drugom nastupu na Europskom U19 prvenstvu

24/08/2020

U svojoj drugoj utakmici na Europskom U19 prvenstvu za žene, juniorke Hrvatske upisale su novi poraz, izgubivši od Turske rezultatom 3:0.

‘’Zaslužena pobjeda Turske. Naše odbojkašice previše su ih respektirale i nisu pokazale najbolje što mogu. Sada se moramo okrenuti sljedećoj utakmici, a to je Bugarska. Nadam se da će Bugarska danas uspjeti pobijediti Francusku pa da mi upravo s njima odlučujemo o prolazu u polufinale.” – izjavio je izbornik Saša Ivanišević.  

Novu priliku za pobjedu naše juniorke imaju već u srijedu, 26. kolovoza, kada ih u 17:30 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt očekuje susret s reprezentacijom Bugarske.

‘’Čestitam odbojkašicama Turske, koje su ovdje favorit za osvajanje Europskog prvenstva. Borile smo se, no prevladalo je njihovo iskustvo. Nadam se da će sljedeća utakmica protiv Bugarske biti bolja i da ćemo proći dalje.”– izjavila je nakon utakmice Karla Antunović dok je Dijana Karatović dodala: “Odbojkašice Turske bile su bolje. Mi smo u nekim trenucima mogle biti malo odlučnije, no u tom trenutku dale smo sve od sebe. Sada idemo na Bugarsku i također ćemo dati sve od sebe za pobjedu.’’ 

Za Hrvatsku su nastupile Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria. 

Europsko U19 prvenstvo za žene održava se u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka. Utakmice su zbog strogih epidemioloških mjera zatvorene za publiku.

Sve utakmice prvenstva mogu se izravno pratiti na našem YouTube kanalu.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top