ReprezentacijeBugarska s(p)retnija u završnici petog seta

26/08/2020

U svojoj trećoj utakmici na Europskom U19 prvenstvu u Osijeku, juniorke Hrvatske ostale su bez pobjede u drami petog seta protiv Bugarske.

“Nažalost još jedan poraz rezultatom 3:2 u petom setu. Jednako kao i protiv Francuske sada i s Bugarskom, nismo odigrali utakmicu na onim nivoima taktičke discipline i koncentracije koje možemo i koju smo pokazali posebice protiv Francuske, a to mi je izuzetno žao. Sada se okrećemo utakmicama od petog do osmog mjesta. Vjerujem da ćemo se uspjeti ova naredna dva slobodna dana fizički oporaviti i maksimalnom energijom ići u daljnji tijek natjecanja.” – izjavio je izbornik Saša Ivanišević.

Novu priliku za pobjedu i što bolji plasman od petog do osmog mjesta mlade hrvatske reprezentativke imaju već ove subote, 29. kolovoza u 17:30 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt.

‘’Iako je utakmica bila jako dobra, nismo ju dobro započele. To nas je koštalo pet setova i na kraju je pobjeda otišla na stranu Bugarske. Silno smo željele pobijediti nakon dva poraza, ali nedostajalo nam je iskustva i agresivnosti u određenim trenucima.”– izjavila je nakon utakmice igračica Karla Antunović dok je njezina suigračica Mirta Freund dodala: “Dovele smo se do izjednačenosti s Bugarskom do čega nije trebalo doći. Svaki poen je bitan i samo jedna mala pogreška puno znači. Idemo dalje igrati za peto mjesto. Iduću utakmicu moramo sigurno pobijediti.”

Za Hrvatsku su nastupile Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria.

Europsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice održava se u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka. Utakmice su zbog strogih epidemioloških mjera zatvorene za publiku.

Sve utakmice prvenstva mogu se izravno pratiti na našem YouTube kanalu.

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top