ReprezentacijeOdržana tiskovna konferencija uoči finala odbojkaških kupova Hrvatske

10/09/2020

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare, na kojoj je javnosti predstavljen niz zanimljivih događanja, među kojima su i subotnja finala Kupa Snježane Ušić za žene te Kupa Hrvatske za muškarce.   

“Zadovoljstvo nam je što smo i s Hrvatskim odbojkaškim savezom, nakon teniskoga i rukometnoga krovnog saveza, te SEHA ligom, uspostavili i što održavamo izvrsnu suradnju koja uključuje i velike sportske događaje. To je još jedna potvrda da je ŠC Višnjik veliki infrastrukturni potencijal i za najzahtjevnije projekte. Zahvaljujemo i Hrvatskom odbojkaškom savezu, te Gradu Zadru i Športskoj zajednici Grada Zadra što sudjeluju i što podupiru ove projekte.” – izjavio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U ime Športske zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić, njezina predsjednica, istakla je da je upravo u četvrtak, 10. rujna, palo obilježavanje Hrvatskog olimpijskoga dana, te dodala:
“To je baš zgodan trenutak i za najavu niza odbojkaških zbivanja u ovoj dvorani na Višnjiku. Športska zajednica Grada Zadra zahvalna je HOS-u što je odabrao Dvoranu Krešimira Ćosića i naš grad kao lokaciju predstojećih natjecanja. Završnice Kupa Snježane Ušić te Hrvatskog odbojkaškog kupa na neki su način uvod u potonja odbojkaška natjecanja što će potrajati sve do siječnja 2021. i na svoj način pridonijeti i razvoju održivoga sportskoga turizma u našem gradu.”

Robert Kresoja, predsjednik OK Zadar, izrazio je zahvalnost Hrvatskom odbojkaškom savezu što je odabrao Zadar za održavanje niza natjecanja, te Gradu Zadru, Športskoj zajednici Grada Zadra i ŠC-u Višnjik na suradnji i na potpori: “Naš je klub time dobio priliku dati doprinos svim ovim događanjima koja su ujedno i popularizacija odbojkaške igre u našem gradu.” – kazao je, uz ostalo, Robert Kresoja.

Potom se novinarima obratio Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza te izrazio zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom s ŠC-om Višnjik, Gradom Zadrom, Športskom zajednicom Grada Zadra i OK Zadrom: “Zadru, koji je istinski košarkaški grad, na ovaj način omogućena je prilika da poprati i niz odbojkaških događanja. Zadar i zaslužuje zanimljive odbojkaške sadržaje među kojima je natjecanja u kupovima uvod, a uslijedit će nekoliko vikenda sa završnicama natjecanja u mlađim kategorijama, te u siječnju 2021. kvalifikacije seniorske reprezentacije za Europsko prvenstvo. Ta će se reprezentacija i pripremati u Zadru i vjerujemo iz Zadra trasirati put na Europsko prvenstvo.”

Na koncu, novinarima se obratila i Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškoga saveza te istaknula zadovoljstvo što su Grad Zadar, Športska zajednica Grada Zadra i ŠC Višnjik prihvatili dugoročnu suradnju:
“Sport i turizam idu ruku pod ruku i na tom tragu je i naša suradnja. Zadar zaslužuje puno vrhunskih sportskih priredaba, a naš zajednički projekt temelji se na fantastičnim infrastrukturnim uvjetima u ŠC-u Višnjik. Rekla bih, čak i najboljima u Hrvatskoj. Nažalost, finala dvaju kupova zbog situacije s koronavirusom proći će bez gledatelja, a dodat ću i da će u Zadru tom prilikom biti održana skupština HOS-a.” – zaključila je direktorica Bifflin.

U Kupu Snježane Ušić u subotu, 12. rujna u 16 sati igrat će OK Kaštela i zagrebačka Mladost, dok će u finalu Kupa Hrvatske u 18 sati igrati zagrebačka Mladost te MOK Mursa-Osijek.

 

Instagram

22 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top