ReprezentacijeRene Sain, Tsimafei Zhukouski i Ivan Raič o odbojci u novom normalnom

20/11/2020

Europska klupska natjecanja započela su nedavno nakon duže pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Povratak euoropske odbojke dobra je vijest i za hrvatske odbojkašice i odbojkaše koji igraju u klubovima na svim krajevima kontinenta. Među njima su i hrvatska reprezentativka Rene Sain te reprezentativci Tsimafei Zhukouski i Ivan Raič koji, u uvjetima novog normalnog, odbojku treniraju u Francuskoj, Rusiji i Grčkoj.

“Trenutno se nalazim u Cannesu, u Francuskoj. Od nedavno je i Francuska ušla u lockdown, no naši se treninzi i utakmice i dalje odvijaju po planu. Jedino što nam je uz to dozvoljeno jesu odlasci u dućane ili ljekarne. Nismo sigurni kako će se situacija s pandemijom koronavirusa nastaviti, no priča se da bi se na određeno vrijeme Prvenstvo moglo prekinuti te nastaviti nešto kasnije, no još uvijek se ništa točno ne zna. Nadam se da će se ova situacija što prije smiriti te da ćemo se što prije moći vratiti prijašnjim normalnim životima.’’ – objašnjava Rene koja se veseli što skorijem druženju sa suigračicama iz nacionalne vrste: ‘’Nadam se da se što prije vidimo i na terenu jer nas na ljeto očekuje zanimljiva avantura, odnosno Europsko prvenstvo.”

Kapetan Tsimafei Zhukouski trenutno se nalazi u Rusiji gdje igra za Fakel Novy Urengoy koji je u ruskoj Superligi trenutno na šestom mjestu.

 

“Trenutno se nalazim u manjem ruskom gradiću Serpuhovu. Situacija s koronavirusom ovdje u Rusiji slična je kao i u Hrvatskoj. Obavezno je nošenje maski u zatvorenim prostorima i javnim prijevozima. Nažalost svuda po svijetu obaraju se rekordi po broju zaraženih osoba koronavirosom, pa tako i u Rusiji. Svi zajedno se nadamo boljim vremenima. Naša Liga za sada se odvija normalno, no ipak smo imali par otkazanih utakmica. No, situacija se polako stabilizira te se nadam da će uskoro sve biti u redu. Nadam se isto tako da će se održati kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj u Zadru te jedva čekam da vidim svoje suigrače i da zajedno stanemo na teren!’’ – izjavio je omiljeni Tsima.

Ivan Raič nalazi se u Grčkoj, gdje igra za Foinikas Syrou ONEX na otoku Sirosu. Opisao nam je neobičan režim u kojem trenutno živi i trenira.

 

‘’Život van odbojkaških terena u Grčkoj jako je lijep. Ovdje sam s obitelji i živimo na mirnijoj strani otoka. Plaža nam je u blizini doma, a djeca nam ovdje pohađaju dječji vrtić. Na našem otoku nema velikih problema s virusom ali ipak su napravili za cijelu državu određenu vrstu lockdowna kako ne bi svi prešli na otoke. Zabranjen je izlazak iz kuće osim pod određenim razlozima. Na broj mobitela šaljemo poruke s kodovima od 1 do 6. Primjerice broj 1 označava odlazak doktoru, broj 2 odlazak do ljekarne, broj 3 šetnja, broj 4 pomaganje starijim ljudima, a broj 5 označava neku vrstu ceremonije ili proslave. Za vježbanje na zraku ja svakog dana šaljem broj 6 te kada dobijem potvrdni odgovor, u slučaju da me policija zaustavi, to mi je garancija da smijem biti van svoje kuće.’’

Hrvatske reprezentacije očekuje uzbudljiva godina. Europsko prvenstvo za seniorke održat će se od 15. kolovoza do 1. rujna u Zadru ali odbojkaška reprezentativna uzbuđenja u tom gradu počinju već u prosincu. Od 28. do 30. prosinca održat će se MEVZA U18 (Ž) i U19 (M), od 8. do 10. siječnja 2021. godine MEVZA U16 (Ž) i U17 (M), a u siječnju na kvalifikacije za Europsko prvenstvo dolaze seniori koji će igrati skupinu s Nizozemskom i Švedskom.

 

Instagram

1 day ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top