ReprezentacijePoznati protivnici hrvatskih odbojkašica i odbojkaša u Europskoj ligi

18/12/2020

Hrvatske odbojkaške reprezentativke i reprezentativci doznali su protivnike u Europskoj ligi. U Zlatnoj ligi hrvatske odbojkašice će igrati u skupini C s Bjelorusijom, Mađarskom i Češkom. U Srebrnoj ligi naši odbojkaši će se u skupini B susresti s Austrijom, Mađarskom i Luksemburgom. Grupna faza oba natjecanja održat će se u dva turnira od 28. do 30. svibnja i od 4. do 6. lipnja 2021. godine.

Odbojkašice će igrati prvi turnir u Bjelorusiji, a drugi u Češkoj dok će seniori igrati u Austriji i Luksemburgu. Europska liga ove će godine okupiti rekordan broj nacionalnih vrsta, njih čak 40. U Zlatnoj ligi natjecat će se po 12 reprezentacija u obje konkurencije, dok će u Srebrnoj ligi zaigrati po osam muških i osam ženskih nacionalnih vrsta. Ovakav odaziv pokazuje koliko se odbojkaški savezi vesele povratku europske reprezentativne odbojke nakon što su natjecanja ove godine otkazana zbog pandemije koronavirusa.

U ženskoj Zlatnoj ligi u skupini A su Azerbajdžan, Španjolska, Rumunjska i Francuska dok su u skupini B Bugarska, Ukrajina, Slovačka i Finska. U završnicu, koja se igra od 18. do 20. lipnja, kvalificirat će se pobjednici svake skupine i pridružiti se domaćinu Bugarskoj. U muškoj Srebrnoj ligi u skupini A su Sjeverna Makedonija, Izrael, Danska i Cipar, a Final four će se igrati od 25. do 27. lipnja samo će se lokacija finala odrediti naknadno.

 

Instagram

21 hours ago

Twitter

Facebook

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatski odbojkaški savez Top